https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Odlična predstavitev glasbene šole Maestro

Gornja Radgona, 05.10.2013 ob 9:00  

V počastitev 18. praznika občine Gornja Radgona in 5. obletnice ZGŠ Maestro je v Kulturnem domu Gornja Radgona potekala glasbena pravljica "Maestro".


Uživali smo lahko v glasbeni pravljici, ki jo je Zasebna glasbena šola Maestro iz Gornje Radgone, že v času ustanovitve leta 2008 naročila pri že zelo uveljavljeni slovenski skladateljici Tadeji Vulc z željo, da v instrumentalni zasedbi naročenega in ustvarjenega dela zajame predvsem tiste instrumente, ki jih na šoli poučujejo. V povezavi glasbe in besedila ter samega programa dela je skladateljica zajela tudi pojem maestra in ga na razumljiv način v besedilu opisala.

Glasbeno pravljco so nam predstavili Doris Šegula (violina), Milena Pfeiler (flavta), Lovro Turin (klarinet), Rudi Vulc (fagot), Matjaž Klemenc (trobenta), Borut Pahič (rog), Renato Kapun (pozavna), Tatjana Novak (tolkala) in Alenka Regoršek (pripovedovalka).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.