https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ministra Židan in Fazekas s sokom nazdravila mobilni preši

Markovci, 05.10.2013 ob 10:00  

Včeraj je v župnišču Markovci v Občini Šalovci potekala predstavitev mobilne preše za predelavo sadja, katero sta simbolično predala svojemu namenu slovenski minister mag. Dejan Židan in madžarski minister dr. Sándor Fazekas.

V okviru čezmejnega programa (OP SI-HU 2007-2013), ki ga delno sofinancira EU in projektni partnerji, med katerimi je vodilna RRA Mura, izvajajo projekt Visokodebelni biseri – Upkač. Namen projekta je zagotoviti trajnostno in sistemsko ohranjanje biodiverzitete travniških sadovnjakov ter gospodarski in družbeni razvoj čezmejnega območja Pomurja in Porabja.

V sklopu tega projekta je javni zavod Krajinski park Goričko že izvedel vrsto aktivnosti ter investicij. Med pomembnejše zagotovo sodi mobilna polnilna linija za predelavo sadja v sok. Direktor Javnega zavoda Krajinski park Goričko Bernard Goršak je včeraj predstavil mobilno polnilno linijo, nakar sta minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan ter madžarski minister za razvoj podeželja dr. Sándor Fazekas poskusila prvi jabolčni sok, ki je pritekel iz nove pridobitve ter jo tako simbolično predala svojemu namenu. Mobilna linija bo tako ta mesec potovala po občinah v Prekmurju, kamor bodo lahko občani prinesli svoja jabolka in jim bodo iz njih stisnili sok. Zaradi sofinanciranja iz evropskih sredstev ta dejavnost ne sme biti tržno usmerjena, zato je cena predelave zelo ugodna in sicer 1 EUR za pet litrov stisnjenega soka.

Istočasno pa so v okviru team building-a zaposleni na Simobilu obirali jabolka pri OŠ Markovci, prebirali jabolka in pomagali pri prešanju nabranih jabolk, očistili prostore nekdanje OŠ v Markovcih ter okrog izvira Krke v Čepincih in Frimovega vodnjaka. Za program in koordinacijo so poskrbeli podjetje Lajf d. o. o., Občina Šalovci, Krajinski park Goričko in turistično društvo »Dišeči volčin«. Na koncu pa so na povabilo župana obiskali še Eko socialno kmetijo Korenika v Šalovcih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2013 ob 19:11 Tine gost

      Pa ka se vsi zdaj ta trucate? Tole ima prek Krajinski park in gospod župnik Horvat. GOS: GORŠAK in HORVAT sta malo ravenca pa malo dolinca, znanja pa imata prejk preveč zato pa tam na goričkem lahko orjete ledino in bosta potem čez nekaj časa brala sadove svojih pridnih rok. Vzgled si vzemimo, kako se dela in kaj se lahko naredi . Mislim da so tile ( GOSPODJE ) skoraj odveč. Razen če so jih dobro nahranili !?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.