https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Turnišču že petič obrali staro trto z Lenta

Turnišče, 07.10.2013 ob 10:00  

Včeraj je v Turnišču potekala trgatev stare trte z Lenta.

 

Prireditev je pripravilo Vinogradniško sadjarsko društvo pod vodstvom Boruta Horvata. Predsednik nam je povedal, da ima njihovo društvo devetdeset aktivnih članov, ter da je bila stara trta z Lenta pred občinsko zgradbo posajena leta 2007. Za slednjo imajo tudi potreben certifikat.

Ob tej priložnosti so pripravili kratek program, katerega so začele Ljudske pevke, ki so zapele nekaj pesmi povezanih z vinom in trgatvijo. Prisotne sta pozdravila še predsednik Vinogradniško sadjarskega društva Borut Horvat in Silva Lutar v imenu Občine Turnišče ter Krajevne skupnosti Turnišče.

 

Letos je potekala že peta trgatev stare trte z Lenta. Lansko leto so nabrali skupno 33 kilogramov grozdja. Letos pa je trta bogato obrodila, saj je trto krasilo zelo veliko in zdravo grozdje. Zaradi tega je bil letošnji pridelek še večji in so nabrali za kar 26 kilogramov več grozdja kot lani, torej skupno kar 59 kilogramov. Po obiranju trte bilo potrebno zdruzgati grozdje, preveriti kvaliteto letošnjega pridelka in vse skrbno zapisati in overiti v knjigi. Temu je sledilo sproščeno druženje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.10.2013 ob 18:29 TINČ gost

      Zdaj beremo sadove pridnih rok, žal že pokojnega gos. župana .Ljudske pevke==saka vam čast, brez vas tako lepo nebi bilo kot je bilo ! Vino pa bo sigurno kvalitetno !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.