https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gederov jarek spet odvaja vodo

09.10.2013 ob 8:00  

Marsikomu bi lahko bil za vzgled kraj Podgrad pri Gornji Radgoni, kjer vaščani vedo, kako pomembno je dobro sodelovanje in razumevanje. Vedno držijo skupaj, bodisi gre za kakšno skupno delovno ali čistilno akcijo, skupni nastop zoper občino, ali pa če gre za organiziranje kakšne kulturno-zabavne prireditve, izleta ali športno-družabnega življenja.


Krajani Podgrada so tokrat svojo složnost potrdili pri ureditvi vaškega jarka, ki mu rečejo Gederov jarek, in ki zaradi zasipanosti ni imel več funkcije odvajanja. Pobudnik in organizator tega, za vaščane pomembnega skupnega posega, je bil Jože Ješovnik, ki je mimogrede tudi predstavnik krajanov Podgrada v Svetu KS Gornja Radgona. »Glejte, jarka skoraj ni več, zato so vsi tisti, ki imajo njive ob tem jarku, teh je 12, prizadeti.

Minula zima in obilno spomladansko deževje, je povzročilo poplavo njiv. Ker je neprestano deževalo, so bile njive posejane s pšenico in ržjo, pod vodo. Večino lastnikov teh njiv je moralo posevke, zaradi zastajanja vode na njivah preorati in jih zasejati s koruzo. Tako je šla jesenska obdelava njiv in semena v nič. Slabo odvajanje vode je imelo tudi posledice na hišah, saj je podtalna voda zalivala kletne prostore. Prav zato so vaščani sklenili, da skopljejo jarek na svoje stroške. Jože Ješovnik pravi, da se v to noče vključiti Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS,  saj po njihovi parceli teče okrog 200 metrov jarka. Upajo, da se bodo z njimi dogovorili, da prispevajo svoj delež, to bi bil okrog 400 evrov.

 
Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.