https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Center !Naprej bogatejši za dvigalo

Murska Sobota, 09.10.2013 ob 10:00  

Včerajšnji dan je bil še posebej lep za uporabnike Centra !Naprej, ki nudi rehabilitacijo in pomoč osebam s pridobljenimi možganskimi poškodbami. V stavbi centra so namreč dobili novo dvigalo, s katerim se bodo lažje prevažali v prvo nadstropje.

Center !Naprej deluje v Murski Soboti dve leti. V okviru operacije »!Naprej – !Előre« so vgradili dvigalo za potrebe prevoza uporabnikov. Operacija »!Naprej – !Előre« je delno financirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, izvaja pa se v okviru Operativnega programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Madžarska 2007-2013. V centru imajo prostora za 12 uporabnikov na koncesiji (14 sprejetih) in zaposlujejo 8 ljudi. Sprejmejo vse osebe s pridobljenimi možganskimi poškodbami v nesrečah ali zaradi bolezni.

V okviru programa imajo planirane različne aktivnosti, od analize obstoječih program v Sloveniji in na Madžarskem, priprave in uvajanja novih programov, imenjave izkušenj z drugimi institucijami in strokovnjaki do priprave preventivnih programov, ureditve večfunkcijskih objektov in informiranja javnosti.

Izvedli bodo še tri dogodke, zimske igre in radosti na snegu, spomladanski obisk kmetije in ogled življenja na njej, poleti pa še druženje ob reki Muri. Zaposlene čakata še dve izobraževanju, ob koncu pa še zaključek z Madžari naslednje poletje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.