https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru pri sortiranju našli ročno bombo

Ljutomer, 11.10.2013 ob 14:22  

V sredo okrog 18.00 ure je bil OKC PU M. Sobota obveščen, da so v proizvodni hali zasebnega podjetja v Ljutomeru našli ročno bombo.

 

Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se zasebno podjetje iz Ljutomera ukvarja s predelavo odpadne plastike, kar jim vozijo iz cele R Slovenije. Delavci v proizvodni hali – sortirci so med sortiranjem odpadne plastike na tekočem traku našli ročno bombo. Navedeno ročno bombo je neznani storilec do sedaj na neznanem kraju odvrgel v kontejner z odpadno plastiko, ki je bila pripeljana v podjetje za nadaljnjo predelavo.

Ročno bombo sta prevzela in ustrezno zavarovala delavca oddelka za protibombno zaščito Specialne enote, katero sta predala na Nacionalni forenzični laboratorij zaradi zavarovanja sledi. O dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, katera pa nista prišla na kraj.

Neznani storilec je storil kaznivo dejanje »povzročitve splošne nevarnosti« po 314/I členu KZ, saj je s tem dejanjem povzročil nevarnost življenja ljudi v podjetju. Sledi kazenska ovadba na pristojno ODT.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2013 ob 15:23 ajajjaj gost

      Joj joj novinarčki. Naslov, da te kap. Da bi vsaj prebrali poročilo policije. Podjetje, ki je v Ljutomeru plastiko dobiva iz celotne Slovenije in ne iz Ljutomera. Tako je bila ročna bomba pozabljena med odpadki kjerkoli po Sloveniji.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2013 ob 15:43 gost gost

      kam bi jo naj presortiral??

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.10.2013 ob 15:54 en gost

      delavec, ki jo je opazil, če jo je no, bi jo naj dal na stran ali obvestil o tem nadrejene, ne pa da gre dalje po tekočem traku. pa tu nima veze, s kec je prišla, izločite bi jo trbelo...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.10.2013 ob 16:06 grrt gost

      naslov je resno glupi.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.10.2013 ob 20:32 gost gost

      će jih v smeti mečejo. potem jih je polno v slo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.10.2013 ob 21:29 robinjo gost

      eh,pa tao je novinar napravo senzionalistični naslov,zamenjo dejstva......

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.