https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: PGD Gomilica pripravilo dan odprtih vrat

Gomilica, 14.10.2013 ob 9:00  

Včeraj so v okviru meseca požarne varnosti gasilke in gasilci PGD Gomilica v sodelovanju z Gasilsko zvezo Turnišče pripravili dan odprtih vrat v prostorih PGD Gomilica. Dogodka so se udeležila vsa gasilska društva Občine Turnišče, in sicer PGD Nedelica, PGD Turnišče in PGD Renkovci.


V sklopu dneva odprtih vrat so razstavili svoja vozila, opremo in prostore na ogled obiskovalcem, ki so se lahko obenem seznanili s požarno preventivo in delovanjem društva. Ob tej priložnosti so predvajali tudi izobraževalne filme na temo notranji požari.

Kot nam je povedal Dušan Majcen poveljnik PGD Gomilica, je trenutno v društvo aktivnih devetdeset članov in članic, od tega trideset operativnih članov in nekje okoli dvajset članic, ki z veliko mero skrbnosti in odgovornosti opravljajo svoje naloge in skrbijo za opremo in sredstva društva. Kot je še povedal, so pred kratkim uspešno opravili testiranje pripravljenosti, saj so sprožili alarm in preverili odzivnost svojih operativcev.

Letno opravijo med pet in deset intervencij. Letos so imeli pet intervencij in sicer nekaj požarnih, ostale pa so bile nujne zaradi spomladanskih poplav. V glavnem intervenirajo na območju Gasilske zveze Turnišče, po potrebni pa tudi v okoliških krajih ali širše v primeru večjih nesreč.

Članice in člani so zelo aktivni, saj imajo redno treninge in se udeležujejo gasilskih tekmovanj. Letos so bili na regijskem tekmovanju kar s tremi ekipami. Skozi zimski čas pa imajo različna izobraževanja, da teoretično izpopolnjujejo svoja znanja in sposobnosti.

Letos imajo v planu v mesecu požarne varnosti izvesti še dve vaji, eno v domačem kraju in eno v sodelovanju z Gasilsko zvezo Turnišče. V prihodnje pa si želijo novega vozila za prevoz oseb, saj je obstoječe že zelo dotrajano in izrabljeno.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.