https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kolišče Bobri – nekoč raj veselic na Dolnji Bistrici, danes osamljeno zemljišče

Dolnja Bistrica, 17.10.2013 ob 10:45  

Marsikdo je že slišal iz ust svojih staršev ali starih staršev: »Kakšne veselice so se dogajale na Bobrih, to je bil  kraj zmenkarij.« Danes pa je na tem območju slišati le še nežno ptičje petje in videti razpadajoče količe, ki še vedno molijo iz vode, ter grmičevje, ki počasi požira brežine Bereka – nekdaj rečnega rokava Mure.


Lokacija Bobri je dobila ime po rečni živali bober, ki domuje v tem predelu. Na mrtvem rokavu Mure je v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja stalo gostišče na kolišču, ki je privabljalo mnoge ljudi od daleč in blizu. »V preteklosti je bila ta lokacija najbolj znana po gostinstvu in super feštah med vikendi,« nam je zaupal sedanji lastnik zemljišča in najemnik vodne površine Matija Kuzma. Za gostinsko ponudbo je takrat skrbel Hotel Lipa iz Lendave in nekdanje podjetje Integral iz Petišovec. Konec 70. let je ta lokacija zamrla. Po mnenju Kuzme prav zaradi lesenih količev v vodi, ki so začeli trohneti in so začeli predstavljati nevarnost.

Kolišče Bobri v 60. in 70. letih 20. stoletja (pred poplavami je bil zraven mlin)

Prejšnji lastnik z načrti gradnje objekta na vodi

Vodno površino ima Kuzma v najemu za obdobje 99 let in je last države. Zemljišča v okolici vode pa je Matija kupil leta 1994 od zdaj že pokojnega gospoda iz Tropovec, ki je leta 1991 pridobil vso dokumentacijo in načrte za gradnjo objekta na vodi. Matija je želel uresničiti projekte prejšnjega lastnika, vendar se je zaradi nove zakonodaje zapletlo. Pred petnajstimi leti je imel v načrtu popolnoma prenoviti kolišče. Nekdanji naravovarstvenik iz Maribora pa ni dovolil, da bi se izdalo lokacijsko dovoljenje. Pripravljeni so že bili vsi idejni načrti, manjkal je le njegov podpis. »Čez eno leto smo poskusili še enkrat, vendar je rezultat bil isti. Naravovarstvenik spet ni izdal lokacijskega dovoljenja zaradi betonskih pilotov, na katerih bi stalo novo kolišče, saj bi zaradi betona pomrle živali v vodi. In sedaj je vse tako ostalo.« Niti država ni imela interesa, da bi se obnovilo kolišče Bobri, in da bi se očistil Berek, saj se na dnu nalaga veliko mulja.

Razpadajoči koli, ki še vedno molijo iz vode

V načrtu je bil namen izdelati celoten nov leseni objekt, pokrit s slamo. Ponudba bi bila gostinsko-turistična. Poleg lokala bi se okoli Bereka uredile pešpoti, poti za kolesarjenje in jahanje konjev, v bližini bi se postavile vikendice za prenočišča in se izvajale različne aktivnosti na vodi. »Predvsem tu bi bil velik center za turiste in mimoidoče,« je povedal Kuzma.

Podiranje kolišča pozimi na ledu

Kakšnih deset let nazaj je Matija kolišče podrl, saj je že strohnelo in razpadalo. Podirali so pozimi, saj so si zaradi zamrznjene vode olajšali delo, kakšnih 14 dni. Količev niso odstranjevali, saj predstavljajo veliko strojno in finančno obremenitev.

SanitarijeNa zemljišču zraven vodne površine, katere lastnik je naš sogovornik, pa še vedno stoji objekt iz tistih časov, opremljen z vodovodom, elektriko in telefonom, v katerem so še vedno sanitarni prostori, in manjša kolibica, ki je služila kot oder za glasbenike. Zraven je betonska plošča, na kateri so se ob zvokih dostikrat vrteli obiskovalci.

Nekoč oder za glasbenike

Volja in energija za ureditev območja sta izginili

Na omenjeni lokaciji sedaj ni nič, le večkratno vsakoletno čiščenje, nam potoži sogovornik. »Občasno je videti kakšnega ribiča in sprehajalca, vendar je to premalo, kar je bilo v načrtu. Kje se naj mimoidoči ustavi in se okrepča, saj v bližini ni nobene takšne lokacije? Naj se samo sprehaja po gozdu do reke Mure?«

Martin zaenkrat nima nobenih načrtov za investiranje v Bobre. Leta so prinesla, da nima več volje in energije, da bi se spopadel z novimi izzivi, pa tudi kriza je prinesla svoje. Zato je pripravljen svoje zemljišče prodati kandidatu, ki bi želel investirati v turistični razvoj tega območja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2013 ob 11:47 Jaka gost

      kje so stara dobra leta 1965 -1977

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.10.2013 ob 12:13 gost gost

      Plave Zvezde so tam špilale..te so be fešte...

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.10.2013 ob 13:04 gajdaš gost

      Škoda ka je Kolarič Beltinski premijno .Če bi omenjeni živel bi še danes bili Bobri pa če glij obnovleni .Bobri so bilij poznani daleč na okoli .Upajmo da se bo najšel štoj ka de jih spet oživel .

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.10.2013 ob 13:46 - gost

      imajo vsaj živali mir.

      8 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.10.2013 ob 15:25 crni gost

      Resan škoda tukaj se je dosti parou oženilo nebi bilo toliko starih dečkou in dekel in tudi dosti otrok se je spočelo takrat.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.10.2013 ob 16:53 JARČEK gost

      Ka ,pa vij deca znate , ka su bobri ? Dragi moji . Tistuga časa , da je BOG po zemli odu , te se je na bobraj marsikaj dugajalu , ka bi ešče grmovje in kruplive znale praviti od toga .Tudi deca su se napravili , mogouče tudi šteri od vas ? Škoda ka jij več nega ? Mogouče pa tudi dobro za idnouk , kajti danes su drujgi časi !

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.10.2013 ob 18:25 kodila gost

      Ej, Jarček, tüdi mene je spopadnula nostalgija.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.10.2013 ob 19:36 gumij gost

      JARČEK tji si se tudi tam skotu?

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.10.2013 ob 22:44 JARČEK gost

      Gumij pes te PRRR ! Tij kreten pa nemaš nikšega bontona ! Tvoju san jez NATEGNU !!!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.10.2013 ob 7:36 gost gost

      JARČEK kelko si star? Malo prečitaj svoj zadnji post pa te lejko dale o bontoni.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.10.2013 ob 19:12 vinko megla gost

      Tou ka etik JARČEK pa tak dele pišete ste vrjetno vsi ločeni ali ne ožejeni kmetovje ka se nekaj naduvlete te ste hodili ta lokat in poscani vsi domou hodili nej ka ste deco delali pa ajde bejžite so žene vred jemali kda ste v koprivaj ležali se zamislite stari ščurki ha ha.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.10.2013 ob 19:27 blabla gost

      o moj bog, da mate bedne komentare. Če ste nej z Dolnje Bistrice, Črenšofske občine se nanč ne glaste, ka nevejte, kak je inda bilao, pa kak bi še lehko bilao, če bi se vse obnovilo. Či bi poznali nekoga, ka van lehko povej o ton cajti, bi znalij. Edni mamo starše pa rodbino z Bistrc. Pa čiglij smo mladi, sama se še spomnin kolibe na voude in je resno škoda, ka je nega več. Taka tisti, ka nemate pojma, ftihnite.!!

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.10.2013 ob 19:46 vinko megla gost

      blabla@ tij si še ti bumbar nemaš pojma kda smo mij hodili 1977 let te si ehče se po pejsiki špilo kaboš ec gučo tam je takrat vinko megla biu bok i batina telko da znaš kajti knes den se še ribe pogučavlejo kaj je te gospod vino megla dece napravo še marsi keroga saroša od vas zato ste pa kmetovje zato ka vas je gospog napravo ..IN ŠKODA JE TEJ BOBROV DA SO PROPADNOLI..

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.10.2013 ob 22:06 gost gost

      vinko lelek eden, tij bi se lejko cejcli v kurca spremejno pa nebi mogo dece delati. mogouče si resno kakšno pravo ribo ge natejgno pa zdaj misliš ka si car. o ton se ziher ribe pogučavlejo. mogouče si celou oča kakšnoj ribi v tisti vodi. babe si sigurno nikše nej natejgno, drkanje je pa tudi nej seks.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.10.2013 ob 9:23 vinko megla gost

      @ GOST. Tij saroš eden kaj pa tij znaš ehče tebej sen leko gog napoko kda smo mij odili ta te ehče tebej nej niti v semeni blo me zanimle vuplem ka san nej takšnoga somara ge stepo.Dičak dragi tu gda se mimo bobrov pelan se ribe jočejo ka se vinko mimo pela in te nove koprive se preklanjajo in gočijo glejte car vinko se pela nej ka boš tij čondraš nekaj gučo proti bogi.

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.10.2013 ob 9:30 aaa gost

      @vonlo megla- po tvojih komentarih sodeč, leta nemajo veze, očitno si starejši ne zaslužiš si pa nikšoga spoštovanja ka si navadno tele!!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.10.2013 ob 9:45 GOST gost

      ojjojoj...in prav zaradi takšnih vaših komentarjev je pri nas težko kaj narediti...vsi se brigade kaj je kdo delal oziroma dela.... svoje sreče kovač...

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      19.10.2013 ob 13:03 vinko megla gost

      @aaa.Takih kmetavzarov šmrklavih kot si tij ehče črvi se ti smejijo kak si šmrklav kda smo mij odili 1977 leta ta te kje si bu saroš eden takrat ti je vinko onejau vaše stare pitaj mamico kdo je GOSPOT VINKO ha telko dece nišče nede napravo kot takrat vinko veš saroš šmrklavi.TE SO ŠE TAKRAT NEJ POZNALI GUMIJOV KAK ZDAJ VIJ SELJAKI KMETAVZARSKI SRAM TE JE LEJKO.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      19.10.2013 ob 13:40 gost gost

      lelek san ti pravo ka je drkanje nej seks, pa ribe v vodi se tudi ne valajo, krtove luknje pa sploj nej. ges san biu svoj čas dvakrat na bobraj pa san hejnjo ta oditi zaradi takšnih debilov kak si tij kerih je bilou tan sigdar za malo ciganjsko bejžanje. sami velki goubci, babe so pa te nepotešene domou odle.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      19.10.2013 ob 14:19 aaa gost

      @vinko megla-ti šteš ka pišeš?? bolnik!! lejta ne zagotavljajo pameti!!

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      19.10.2013 ob 15:29 vinko megla gost

      @aaa. Kmetavzar kaj boš ti meni gučo kaj jaz pišem še si reden seljak kmetavzarski mogoče pogrešaš da ni nikaj kšenki ha da bi đo pa loko seronja a tvoja mojca je pa redna kokel španjelka bila kmetavzar ...GOST. TIJsi velki bumbar fala bogi da ti mamica nikaj ne povej kdo je vinko biu car stari ti je 1977 bu naj večji pijanček zdaj pa si ti seljak grintav nemaš pojma kdo je vinko e takoj za titom.VINKO JE CAR VEDI KMET ...

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      19.10.2013 ob 17:33 aaa gost

      @vinko megla- ge man nivo komunikacije, a so očitno pristojne službe naredile veliko napako, ka si z zaprejtoga oddelka vujšo!

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      19.10.2013 ob 17:56 vinko megla gost

      @aaa Tvoja mati je vujšla od tam kmet šmrklavi za tebej sem car znaš kda boš mou čas te ti naj mamika zbriše čondre saroš ti nemaš pojma kda sem jaz vinko gospod 1977 leta hodo tam tij saroš piso kda si še zdaj mlečen pod nosom .PELAJ SE NA BOBRE ŠMRKLAVEC PA PIJTAJ STARE SOME KDO JE GOSPOT VINKO TO JE CAR TAKOJ ZA TITOM ZDAJ PA SPAT SAROŠI ..

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      19.10.2013 ob 18:21 aaa gost

      @vinko ma meglo v jajcaj! hahahaha, koji seljak!! hahahaha!

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      19.10.2013 ob 18:45 vinko megla gost

      @aaa.Resan sen tistoga časa mou meglo v jajcaj zato sem te napravo takšnoka somara da pisati nevej kušni bogeca da nejsi večji bedak posto mamici pa povej naj da na mešo za vikoja da nejsi večji kmet nori ojoj seljak ka te mantrati je zelje naškodilo drugo tak ne žreš si ga daj v lampi seljak.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      19.10.2013 ob 23:34 lili gost

      Vinko, ki si ne zasluži naziva gospod. Za take, kot si ti imamo dobre diagnoze; imbecilnost in debilnost. Nočem te žaliti, kot to ves čas svojega pojavljanja delaš ti. Verjetno si ti tudi "krofaš", saj so vajini komentariji na istem nivoju. Dokaži svojo razgledanost in mi odpiši v pravilni slovenščini. Pa tudi z Markoskega nisi, te narečje odlično izdaja :)

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      20.10.2013 ob 8:03 gost - joža gost

      samo gobcate malo se streznite v nori glavaj spomnite se svojih mater sotudi ta hodile pa sigurno toga smečenoga vinka nobena nej probala sama sramota vas je za cejlo prekmurje cote si na glave potegnite drujgo nemate v pameti samo 1977 naj eden pijta stariše da je tou bilo delano-bobri kavi nemate pojma zgodovine to za kmetavzare pa si malo rezerve zemte ka majo kmeti več pameti pod nojetom kak pa vij v glavaj pa lep pozdrav vsem čednim pomurcem kateri se spomnijo začetka gradnje bobrov na bistrici .

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      20.10.2013 ob 9:33 gost gost

      točno tak, malo se pozanijmlite gda so postavili bobre, joža ma praf

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      20.10.2013 ob 9:48 JARČEK gost

      Ta deca sefeli pijšejo ,ka su ge čuli ,ka su jim dedeki pa mamce pripuvidavale !Tij meglič uvinkov si pa rejsan nouri ! Kmrtovje su gnjesdin GUSPODJE ! Tij si pa ešče tistuga časa nej mel na toplun ,ka ešče zaj maš dičinje mlejku na jeziki ! Bog naj ti presvejti pamet !!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      20.10.2013 ob 11:03 vinko megla gost

      @JOŽA,JARČEK Vova dva sta resan bimboja kda san jez tan hodo te ehše vajne dekline pijtajta kdo je biu vinko car od carov kdo je zadijo ha vuva kmetavzara jez in tudi kolibo sen delo jez znata seljaka te sta šče vujva te piceke po pesiki vlačila kda san jez ga na toplom mou ja od takšnij seljakov de pomurje propadnolo hitro se čudin ka neje že kmetavzara.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      20.10.2013 ob 16:02 gost - joža gost

      gost vinko megla san se rejsan v peski spilo te da so bobre delali je pa moj oča tan delo od začetka ka so pilote notri zabijali pa jegučo kak se je delalo dale zvami nemo komentero ka iz vaših izjav vidim ka ste še niti pod kmetovin nojeton nej ka li više vsem čedno mislečim pa lep pozdrav

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      20.10.2013 ob 19:26 JARČEK gost

      Joža tebi dam prav .Tij MEGLA si pa rejsan nevaspitani , tak da je s tebov nemogouče diskutirati ! Če bi tij bil car ? ,te bi gnjesdin nekaj bil ,nej ka si gnoj, ki si pod nivojem teh diskusij ! Pitaj na DOL. BISTRICI ,što je JARČEK ?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      20.10.2013 ob 21:06 gost joža gost

      bravo jarček v puno zadevleš te vinko še svoji materi sramoto dela če je še živa če nej naj ji bog da večni mer mogoče sije mozge zapravo na bobraj pa nevej ka guči naj se potegne v zakot pa naj več takše o bobraj ne naklada sran ga bilo vsem čedno mislečim lep pozdrav

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      20.10.2013 ob 22:22 gost gost

      jes pa mislin ka vinko samo podoživlja zgodbe pravih jebačov iz bobrov pa se je tak vživo ka dejansko misli da je on tudi znankar enkrat jebo če glin ka je nej v tou preveč siguren

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      21.10.2013 ob 14:44 RESNICA gost

      Naj vam zaupam, da Vinko Megla sploh ni toliko star kot se predstavlja in da uživa v provociranju, v resnici pa je siromak na umu. Bobrov že ni bilo ko je njemu puhek poganjal. Sramota, da si je nadel vzdevek slovenskega komunista in narodnega heroja (Vinko Megla, 1922-1942). Že po tem se vidi njegova kultura in odnos do pokojnih.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      21.10.2013 ob 16:42 vinko megla gost

      Bedaki takšnih šmrklavcov kak eti pišete vas je lehko vas sram to da seov pijtajte doma svoje mamice kda se poklekale pred mano pa nebi o tem več ker vidim da z kmetavzarami čondrašami brez vejze poščijem se je na take brez vejzne komentare seljaki kmetavzarski.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      21.10.2013 ob 17:22 vino megla gost

      @RESNICA bog je ustvaro sonce toplo in svetleče je ustvaro VINKA MEGLO BISTREGA CARAin zatem je ustvaro tebe resnica kmetavzara,zato prinas vihrajo neurja in privihraji zato je pobralo Bobre zaradi takih pametnjakovičev zato ne vrjamem tvojim očem lahko je sonce ki sije skozi tvojo prazno glavo skrij se da se ti sonce nebo smejalo .To si pa zapomli vinko megla je 1977 leta belo bobre ti si takrat še niti seme nej biu .

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      21.10.2013 ob 19:07 KUJSJEK gost

      Bouga mati !Ka bi se te lejku tele +++++,ka bi te kesneje lejku bijka oudali ! megla, v glavi megla !

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      21.10.2013 ob 19:49 vinko megla gost

      Resan si pravi kujsek še pubija bi ti trbelo na hrbet pa kolek z bobrov v rit zabiti ehče te bi tij buv kujsek pa tele od teleta mego sam pusto ta ka si tij bik vo prišo čondravi zdaj bi te tak zavuja vrezo kda boš telko delo na bobraj te se glasi do tečas pa v klunjo ležat.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      21.10.2013 ob 20:00 KLIPAN gost

      Pa se vi sploh zavedate kakšni primitivci ste??? Očitno ne.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      21.10.2013 ob 21:20 gost gost

      Se zavedajo in to je glih najbole žalostno.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      21.10.2013 ob 21:32 gost gost

      Se zavedajo in to je glih najbole žalostno.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      22.10.2013 ob 6:51 Gost1 gost

      Tale Vinko Megla je pa isti kot vnuk Maistrovega borca. Provokator in lažnivec!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      22.10.2013 ob 8:28 ss gost

      sami norci

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      22.10.2013 ob 18:39 gost gost

      Gost1, ti si pa garant Madžar.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      23.10.2013 ob 6:35 gost - joža gost

      hvala vsem čedno mislečim pomurcem ka ste se zbudili ostali slovencov ne omenjam ker nevejo zgodovine bobrov naj mi oprostijo vsem pa lep pozdrav

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      23.10.2013 ob 11:32 Gost1 gost

      Ne, nisem Madžar. Kakor tudi nisem užaljen bivši zaposleni na občini, ki je sam dal odpoved, kakor tudi nisem užaljen svetnik, ki ni postal podžupan, kakor tudi nisem užaljen bivši varnostnik, ki mu župan ni hotel zaposliti žene, kakor tudi nisem užaljen policaj, ki ponuja svoje pravne storitve občini! No res lepa druščina.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. gost
      23.10.2013 ob 16:47 vinko megla gost

      @ gost1 ti si velki bedak da znaš mogoče čundraš čondravi etik se nekaj naduvleš kaj bi marijo rat nej si hodo na bobre na veselice nej t delat etik boš pamet nekomi soliu še idnok to povem kda je vinko megla odo ta delat vas je nej dilou nigdi nej kujseka nej vraga miloga zdaj ste pametni ja zato da je vinko car od carov nej kot vij kmetavzari zabiti še dosti se morete naučiti .

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.