https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prleški posebneži v seriji »Prleki med Muro in Dravo«

17.10.2013 ob 10:30  

Lep jesenski dan, ko se je pokrajina v Prlekiji in Slovenskih goricah odela v čudovite pisane barve, so izkoristili tudi ustvarjalci dokumentarne filmske serije „Prleki med Muro in Dravo“.


Posneli so zadnje kadre za štiri nove filme iz omenjene serije, in sedaj sledi samo še montaža pred decembrsko premierno predstavitvijo. S soncem in moštom so se tokrat, pod vodstvom neutrudnega kronika in vsestranskega aktivista iz Prlekije Milana Belca, na Turistični kmetijci Firbas v Cogetincih, zbrali Prleškimi posebneži.

Preprosti, a posebni, s svojimi prirojenimi darovi prenašajo širši javnosti izročilo, ki jim je bilo podarjeno ob rojstvu. Likovni umetnik Lojze Veberič, vsestranski kulturnik, še zlasti glasbenik, pisatelj in humorist z brado, Dani Rajh, in ugledni slovenskih kantavtor Tadej Vesenjak, so ljudje, na katere je Prlekija lahko tako ali drugače ponosna“, je povedal voditelj oddaje, Milan Belec, ki je tudi predstavil vse tri omenjene „posebneže“.

Tokratno snemanje prikazuje preproste posameznike, ki na nevsiljiv način prenašajo bogastvo katerega cenijo ljudje, ki imajo priložnost srečati se s prleškim človekom. In srečanje obsijano s soncem, z jesenskimi barvami ter ob kostanjih in moštu bo sedaj prenešeno na filmski trak in predstavljeno v seriji Prleki med Muro in Dravo. Premiera štirih filmov iz te serije bo 7. decembra 2013 pri Svetem Juriju ob Ščavnici“, dodaja Belec, ki je še posebej ponosen, da je tokrat veliko govora bilo tudi o enem najpomembnejših Prlekov vseh časov, akademiku Antonu Trstenjaku, ki je umrl pred 17 leti. O njem je še posebej govoril Lojze Veberič, ki je akademika dobro poznal.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.