https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pahor obiskal tudi mlade ustvarjalnike v Dvorcu Rakičan

Rakičan, 20.10.2013 ob 9:00  

V Dvorcu Rakičan je se je včeraj začel dvodnevni podjetniški krožek, katerega se je udeležilo okrog 150 dijakov s celotne Slovenije in ki ga je organiziral Regionalni sklad dela za Pomurje. Mlade s podjetniško žilico je obiskal tudi predsenik RS Borut Pahor, ki jim je namenil nekaj vzpodbudnih besed.

»Nič ni pomembnejšega kot to, da je človek v življenju kreativen. Spoznali boste, da je to tisto, kar vam daje ogromno zadoščenja življenju.« je povedal Pahor.

Krožek je organiziral Ustvarjalnik, podjetniški inkubator. Njegov vodja Matija Goljar nam je povedal: »Ustvarjalnik v dvorcu Rakičan organizira motivacijski vikend za člane naših podjetniških krožkov. Mi smo podjetniški peskovnik, kar pomeni, da želimo mladim ponuditi tisto čisto prvo podjetniško izkušnjo. Želimo jim dati priložnost, da gredo ven iz okvirjev, da prvič poskusijo kako poslovno idejo udejanjit v praksi. Predvsem pa si želimo, da se spoznajo s podobno mislečimi mladimi iz vse Slovenije. Mi organiziramo 50 podjetniških krožkov, katerih cilj bo petdeset dijaških start-upov. Tole tukaj je samo tista odskočna deska, da si bodo mladi upali, da bodo posegli po svojih sanjah in da jim bo dejanski uspelo

Pred odhodom pa si je Pahor ogledal tudi nastajajoče šanke, katere postavljajo za Ples - noč čarovnic.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.10.2013 ob 10:40 smrkci gost

      Glede pahorja,nikoli ni znal udariti po mizi in nikoli nebo,govoriti je enostavno ali narediti pa, ni enostavno.Mladim svetujem čim prej v tujino,ker v tej izropano državi nimajo prihodnosti,to že vrabčki čivkajo na veji.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.