https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Občani KO Rdečega križa Črešnjevci-Zbigovci so se srečali

22.10.2013 ob 7:30  

Medsebojno razumevanje, spoštovanje in strpnost zagotavljajo prijazno življenje. V ta namen so bili vabljeni občani, ki so dopolnili 70 in več let, Krajevne organizacije Rdečega križa Črešnjevci-Zbigovci, na srečanje in pogostitev, ki je potekalo v soboto 19. oktobra v dvorani gasilskega doma v Orehovcih.


Na samem srečanju se je zbralo 96 starejših občanov KO RK Črešnjevci-Zbigovci, od dvestopetdesetih. V kulturnem programu so pod vodstvom Verice Fartek iz OŠ Gornja Radgona  razveselili najmlajši, na harmoniki Matjaž Zemljič ter tamburaši KD Peter Dajnko iz Črešnjevec.  Vse prisotne krajane so pozdravili predstavnik občine Gornja Radgona Zvonko Gredar, predsednica Zveze upokojencev Gornja Radgona Inge Ivanek, sekretarka OZ RK Gornja Radgona Katja Makovec, predsednik KO RK Janko Avguštin in višja svetovalka centra za socialno delo Gornja Radgona Zora Borko.

Vsi so bili v svojih nagovori enotno miselno usmerjeni, da je takšno srečanje, ki ga finančno podpira sama občina velika priložnost srečanja in druženja med prijatelji in znanci, posebej še v takšnem času,  v katerem sedaj  živimo. Sila težko je v tem času preživeti: Krizo še najbolj občutijo ravno starejši z minimalnimi prihodki. Probleme, ki nastajajo ob tem pa je potrebno sprotno reševati ali jih vsaj blažiti. Starejši so nekako vajeni živeti v skromnosti še iz časov svojega otroštva, a žal tudi tu so postavljene nekakšne meje, katere posameznika v kritičnih trenutkih kaj hitro pahnejo v bedo, revščino in pomanjkanje. Ne se pustiti porazu v upanju na čim boljše delo zastopnikov na tem področju v Ljubljani, ki krojijo usodo vsem. Vse inštitucije pa bi prav gotovo morale bolj usklajeno delovati s podporo lokalnih skupnosti.

Dolgoletni predsednik KO RK Črešnjevci- Zbigovci Janko Avguštin, je predstavil delo v sami krajevni organizaciji: »Našo humanitarno neprofitno in prostovoljno delo je delo, katero nesebično in srčno pomagamo prav tistim ljudem in posameznikom, kateri so najnujnejše pomoči v stiski  potrebni. Da pa je celotno področje v našem krajevnem odboru pokrito in se takšni primeri odkrijejo, se je moč v prvi vrsti zahvaliti enajstim prostovoljcem, ki resnično s srcem in ljubeznijo delajo.  Tudi letos smo obiskali po domovih vse tiste, ki se zaradi zdravstvenih težav niso mogli udeležiti tega srečanja, v znak pozornosti pa je vsak prejel simbolično darilo.«

Ob tej priložnosti sta najstarejša krajna  prejela simbolično darilo iz rok predsednika Avguština in prostovoljke Dragice Vrbančič. To sta bila 91-letna Lutar Rozalija iz Črešnjevec ter 86-letni Peter Fridau iz Zbigovcev.  

Besedilo in foto:  Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.