https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Delavnice Simbioze v polnem teku

Murska Sobota, 23.10.2013 ob 14:00  

Po celotni Sloveniji potekajo že tretje leto zapored delavnice Simbioze, katerih cilj je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi. Poslanstvo delavnic je sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja. Mladi prostovoljci pomagajo starejšim udeležencem delavnic pri "prvem" stiku z računalnikom in internetom.


Delavnice, ki potekajo od 21. oktobra in vse do 25. oktobra, so razdeljene na pet modulov. Na vsakem izobraževalnem modulu lahko udeleženci pridobijo znanja, ki jih bodo lahko kasneje uporabljali vsak dan. Na prvem modulu z naslovom Računalnik, moj prijatelj, so se udeleženci seznanili z delovanjem in zgradbo računalnika ter programom za pisanje Word. Na drugem modulu so se srečali z internetom, iskalniki in spletnimi stranmi. Na tretjem modulu so lahko ustvarili račun za elektronsko pošto, koordinatorji delavnic so spregovorili tudi o varstvu osebnih podatkov. Četrti modul je namenjen spoznavanju družbenega omrežja Facebook. Peti modul je namenjen svetu mobilne telefonije.

Simbioza v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota

Lokalna koordinatorka in prostovoljka Andreja Fartek nam je povedala, da je Simbioza filantropski projekt, ki ne samo da povezuje dve generaciji, ampak tudi mlade iz celotne Slovenije. E-delavnice so le pika na i, ki potrjuje, da se je večmesečna organizacija obrestovala. Rezultat so pa zadovoljni tečajniki, ki se delavnice spomnijo z nasmehom, polni novega znanja, poznanstev in večje samozavesti. Prav tako nam je udeleženka delavnic Frida Fartek iz Martjancev zaupala, da je z delavnicami zelo zadovoljna in da se je v zelo kratkem času veliko naučila. Sama osnove računalniške pismenosti že ima, zdaj je imela priložnost, da je svoje znanje še nadgradila. Super se ji zdi, da ima vsak tečajnik svojega prostovoljca, ki mu pomaga in ga usmerja. Najbolj jo zanima prenos fotografij iz fotoaparata na računalnik in pošiljanje le teh.

Tehnološki park Murska Sobota

Delavnice potekajo v Murski Soboti na osmih lokacijah: na Ekonomski šoli v Murski Soboti, na Gimnaziji Murska Sobota, na Osnovni šoli Bakovci, na Osnovni šoli III Murska Sobota, v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, v Hiši Sadežev družbe, v ŠRC Bakovci, na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota ter v Tehnološkem parku Murska Sobota.

Hiša Sadeži družbe Murska Sobota

Delavnice Simbioze potekajo prav tako na Osnovni šoli v Puconcih, kjer sodeluje šest tečajnikov in šest prostovoljnih učiteljev ter učitelj računalništva. Vse udeležene je obiskal tudi župan Občine Puconci Ludvik Novak.

Osnovna šola Puconci

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.