https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Kuzma: Svetniki si želijo za ravnateljico Jasminko Krpič

Kuzma, 24.10.2013 ob 8:00  

V četrtek je v Kuzmi potekala 20. redna seja Občine Kuzma, na kateri so svetniki sprejeli Odlok o II. rebalansu proračuna Občine Kuzma za leto 2013 in Odlok o proračunu Občine Kuzma za leto 2014.

 

Občinski svet je sprejel Odlok o II. rebalansu proračuna Občine Kuzma za leto 2013. Iz bilance prihodkov in odhodkov rebalansa je razvidno, da v letošnjem letu načrtujejo 1.623.422 EUR prihodkov, kar je za 41,8% manj v primerjavi z proračunom 2013 in 1.588.594 EUR odhodkov, kar je za 45% manj v primerjavi s proračunom 2013. Iz navedenega sledi, da znaša proračunski primanjkljaj v bilanci 34.828 EUR.

V naslednji točki so svetniki obravnavali Odlok o proračunu občine Kuzma za leto 2014. Proračun je sestavljen zelo optimistično oziroma, kot so dejali sami, je bolj spisek želja kot realnost. Kljub temu so Odlok v prvi obravnavi sprejeli s pripombo, da ga bodo do druge obravnave prilagodili tako, da bodo investicije skladne s finančnimi možnostmi oziroma predvidenimi evropskimi razpisi.

Pravilnik o prevozu šolskih otrok

Svetniki so sprejeli tudi Pravilnik o prevozu otrok v in iz osnovnih šol. Ta pravilnik določa, da imajo osnovnošolski otroci pravico do brezplačnega prevoza, če je njihovo prebivališče oddaljeno več kot 4 kilometre od osnovne šole, če obiskujejo prvi razred oziroma če pristojni organ ugotovi, da je ogrožena varnost učenca na poti v šolo ter otroci s posebnimi potrebami, ki potrebujejo prilagojeno izvajanje programov osnovne šole.

Prevozi v in iz šole se zagotavljajo na območju celotne Občine Kuzma, razen za otroke s posebnimi potrebami, za katere se zagotavljajo oziroma povrnejo stroški prevoza tudi za območja izven občine v skladu z odločbo o usmeritvi.

Pravilnik o oddajanju v najem telovadnice pri OŠ Kuzma

Telovadnica se praviloma oddaja za športne namene, za druge namena pa se z najemnikom sklene posebna pogodba. Pri oddajanju telovadnice imajo prednost domača športna društva oziroma klubi, ki so izvajalci letnega programa športa v občini.

Višina najemnine za eno uro uporabe telovadnice znaša 14 EUR in vključuje stroške ogrevanja, elektrike, tople vode, čiščenja, zavarovanja, komunalnih storitev, zaklepanja in amortizacije. Šola najemnikom za plačilo najemnina izstavi račun, ki so ga najemniki dolžni poravnati v roku 15 dni od prejema računa, sicer se dolg prisilno izterja in odpove nadaljnja uporaba telovadnice za dobo enega leta ali več.

Svetniki podali mnenje v zvezi z imenovanjem ravnatelja OŠ Kuzma

Občinski svetniki so v skladu z Zakonom o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja posredovali mnenje lokalne skupnosti, ki mora biti obrazloženo. Na razpis za delovno mesto ravnatelja OŠ Kuzma so se prijavili štirje ustrezni kandidati in sicer profesor biologije in kemije Stanko Čerpnjak iz Martinja, profesor razrednega pouka Niko Jandl iz Murske Sobote, profesorica geografije in sociologije Jasminka Krpič iz Gornjih Slaveč in profesorica slovenščine Lea Lehner iz Murske Sobote. Svetniki so namenili tri glasove Jasminki Krpič, dva Niku Šadlu, enega Stanku Črpnjaku, medtem ko Lea Lehner ni dobila nobenega glasova.

Financiranje PiŠK za prihodnje leto

Po novem ključu, ki ga je sestavili PiŠK, naj bi pravičneje razporedil financiranje knjižnice, saj ne upošteva le število občanov, ampak tudi koliko občanov posamezne občine je včlanjenih v knjižnico in bibliobus ter koliko so le ti oddaljeni od Murske Sobote oziroma knjižnice. Po novem ključu bi tako mogla Občina Kuzma sofinancirati 0,66% celotnega zneska (804.000 EUR), kar znaša 18.057 EUR. Svetniki se z višino sofinanciranja niso strinjali ter se dogovorili, da bodo, tako kot so do sedaj, prispevali le 9.000 EUR.

Občina Kuzma pristopila h Konvenciji županov

Med drugim so svetniki pooblastili župana Jožefa Škaliča za podpis Konvencije županov in s tem potrdili pristop Občine Kuzma h Konvenciji županov. Konvencija županov je evropsko gibanje, v katerem sodelujejo občine, ki so se prostovoljno zavezale k povečanju energetske učinkovitosti in uporabi obnovljivih virov energije na svojih območjih. Podpisniki Konvencije se prostovoljno zavezujejo, da bodo izpolnili in presegli cilj Evropske unije 20% zmanjšanja emisij do leta 2020.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.