https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Marko Polanšček: »Zanimanje Slovencev za delo v Avstriji je enormno.«

Murska Sobota, 24.10.2013 ob 10:21  

V POM-KLEPETU v živo smo v sklopu projekta »Zaposli me, sosed!«, klepetali s Pomurcem, diplomiranim ekonomistom, Markom Polanščkom, zaposlenim v Thermalhotelu Fontana v Bad Radkersburgu.


Marku ste lahko zastavljali vprašanja s področja zaposlitve v Thermalhotelu Fontana, z njim ste lahko klepetali o nočnem delu v hotelu, pravicah in obveznostih, ki jih ima kot zaposlen ter o vsem, kar vas je zanimalo v zvezi z njegovo zaposlitvijo.

Zanimalo vas je, če so v hotelu, kjer je Marko zaposlen možnosti zaposlitve in kako je najboljše pristopiti do delodajalca. »Pomembno je spremljati razpis za službe na www.ams.at - tam je objavljenih precej razpisov, tudi za hotel Fontana - in pa na sami internetni strani hotela Fontana, kjer najdete obrazec za Bewerbung (prošnjo) in le-to izpolnite ter pošljete,« nam je povedal Marko ter dodal, da občasne možnosti zaposlitve v Hotelu Fontana so in da je zanimanje Slovencev za službo v Avstriji zelo veliko.

Na vprašanje trenutno aktualne ukinitve davčne olajšave za delavske migrante, nam je zaupal, da že sedaj v Sloveniji plačuje razliko med slovenskim in avstrijskim DDV-jem, ki je še nekako normalna in znosna. Z ukinitvijo olajšave se bo znesek plačila razlike DDV-ja v Sloveniji seveda precej povečal. Toda bolje v Avstriji dobiti sigurno plačo in na datum, kot pa v Sloveniji, kjer je situacija taka kot je.

CELOTEN KLEPET SI LAHKO OGLEDATE-TUKAJ!

Projekt je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

 

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2013 ob 11:07 smrkci gost

      V slovenskih firmah je še samo zaposlena žlahta in,ko večti ti nebodo zaposleni potem bo slovensko gospodarstvo propadlo.Ura že tik taka proti koncu.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.10.2013 ob 12:04 resnica gost

      Zakaj imamo mi župane in neke srokovnjake na občinah, če niso sposobni v svoj kraj pripeljat uspešne, makar tuje firme, da bodo ljudje lahko delali. Ker tega ni sposoben, boljše, da zaprejo občino in grejo drugam. Poglejmo vzor uspešne občine Odranci, z pravim županom in ljudmi, ki delajo na občini. Pa župan mora it v tujino, da lahko pripelje neko firmo v svoj kraj. Tukaj se mora res nekaj spremenit, če hočejo ukinit občine, naj ukinejo nesposobne in ne te, ki so male in delajo dobro. Župani začnite delat, da bodo ljudje lahko delali in idite vprašat v Odrance, kak se pripelje uspešna firma v svoj kraj. Ni več časa, županove ekipe ven iz pisarn in iskat firme po svetu. To je rešitev in nič druga.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2013 ob 13:48 gost gost

      Pri nas sem mora ustvariti okolje v katerem bodo prosperirale domače firme iz našega privatnega sektorja z našimi lastniki in z dobrimi pogoji za zaposlene, ki bodo temu primerno plačani. ne pa da se sem vlačijo firme iz tujine, ki potem izkoriščajo našo delovno silo, ki jim gara za manimalca brez vsakršnih pravic. Lep primer je zgoraj omenjeno podjetje v Odrancih. Imamo lastno znanje, lastne izobražene ljudi, ki morajo v tujino kjer ustvarjajo dodano vrednost in dobičke za tuje lastnike namesto, da bi znanje ostalo doma. V Sloveniji je potrebno ustvariti okolje kjer bodo takšni kadri, ki so cenjeni v tujini imeli možnost do lastnega dobroplačanega dela doma. Najlažje je ljudi pošiljati v tujino, kjer delajo za tuje gospodarje doma pa jih potem dodatno obdavčiti. Marsikomu se več ne bo splačalo hodit delat v tujino, če bodo sprejeli ta novi zakon o dvojni obdavčitvi delavcev zaposlenih v tujini.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.10.2013 ob 19:59 evt gost

      napačen naslov. Pravilno: zanimanje štajercev in prekmurcev za delo v avstriji je enormno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.10.2013 ob 22:47 ? gost

      http://www.politikis.si/?p=97678 je to ista oseba mogoče?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.10.2013 ob 23:06 aa gost

      Nej je to tej Marko.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.10.2013 ob 8:45 đouš gost

      Ka pa te dela tej nas strokovnjak f ton hotele?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.10.2013 ob 9:30 gost-gost gost

      Pospešuje prodajo ali je to mogoče ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.10.2013 ob 14:53 đouš gost

      ja kujar je znankar lekar nej )))))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.