https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Radenčan moril zaradi izterjave dolga

25.10.2013 ob 10:00  

Včeraj je v Mariboru okoli poldneva prišlo do streljanja, strelnim ranam so podlegli trije ljudje. Po neuradnih podatkih je Radenčan Milivoj Č. v Mariboru od bivšega šefa gradbenega podjetja, v katerem je delal, izterjal dolg za deset tisoč evrov.

 

V podjetju je prišlo do prepira. Milivoj je najprej ustrelil lastnika podjetja, v katerem je delal, nato je umoril še njegovega sina, in si na koncu sodil sam, poroča spletni portal Pomurje.si

Podjetje se je ukvarjalo z nizkogradnjami in je v likvidnostnih težavah. Pokojni lastnik gradbenega podjetja je menda bil Milivoju dolžan plačilo za opravljeno delo in nadomestilo za bolniško odsotnost. Strelec pa je bil tudi lovec. Nekateri iz Radenec so povedali, da naj bi pokojni lastnik gradbenega podjetja, v katerem je bil Milivoj Č. delovodja, napadalca izplačal tako, da bi mu odstopil prestižni avtomobil. 

Milivoj je bil aktiven v društvu Sožitje, zvezi društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju. Neuradno naj bi omenjenega socialna stiska in neozdravljiva bolezen pahnili tako daleč, da je prijel za orožje, saj je potreboval denar za zdravljenje.

Vir: Pomurje.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2013 ob 10:30 stefan gost

      pravilno je naredil škoda da je sebe tako bi moral jaz narediti ker mi je dolžan denar on se lepo sprehaja po mariboru in nikomor nič meni se pa pozna da nimam tega denarja za katerega se trdo garal sedaj bojo se malo zamislili delo dajalci

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2013 ob 12:30 xxl gost

      Prihajajo časi ko bo se nekdo našel in šel v DRŽAVNI ZBOR.Čestitke hrabrim samo nebi smel narediti samomora

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.10.2013 ob 12:50 Medicius gost

      Jasno je kaj ga je pripeljalo do tega obupnega dejanja, ampak to še ne pomeni, da lahko tak način reševanja problemov podpiramo. Nisem delodajalec, niti ne podpiram neizplačila delavcem. Ljudje v teh primerih dobesedno nimajo za hrano. Se pa lahko zgodi, da se sami čisto nedolžno znajdemo v taki situaciji, recimo med ognjem in delodajalcem, pa bomo takrat malo drugače razmišljali, ko bo šlo za lastno rit.

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.10.2013 ob 15:09 pravicnez gost

      Čas je da nekdo ukrepa, pa čeprav na takšen način...

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.10.2013 ob 21:04 gost gost

      Medicius ne seri-pardon. Zaradi enega nepoštenega trpi veliko poštenih. Edina pravičnost je ZOB za ZOB. Škoda da je naredu samomor.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.10.2013 ob 21:07 iks gost

      točno tak!je že pomagalo komu tisto mahanje s transparenti??

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.10.2013 ob 21:53 telebajsek gost

      Vujas tij kurbetina z lendavske tebe isto caka v kratkon jebo ti pas mater

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.10.2013 ob 23:07 spajder gost

      zday de se še komaj začelo !!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.10.2013 ob 23:22 Medicius gost

      Strinjam se, da so potrebne spremembe, ampak ne takšne! Sliši se, kot da se podpira človeka ki je moril, a nikoli ne vemo kdaj bo človek, ki je temu podobno obupan moril tudi nedolžne, samo da bo bolj uslišan. Tega se ne sme podpirat!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.10.2013 ob 7:11 tyu gost

      Clovek si zasluzi drzavno odlikovanje.To kar delajo nekateri zasebnikii nas vraca in me spominja na suznjelastnisko obdobje.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.10.2013 ob 8:28 gost gost

      Eni ste resno umsko na nivoji amebe. Kakšen koli je naj razlog, nišče nema pravice nekoga bujti. In ne razmin kak lejko nešče odobrava dejanje keroga je tej človek napravo. Mene je groza takšnih stvari, eni pa ploskate takšnomi nasilji. Me zanima, če te še vedno ploskali gda do začnoli labilneži takšne stvari delati vse povprek.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.10.2013 ob 14:01 ss gost

      Tak bodo morali narediti muraši!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.10.2013 ob 18:11 xx7 gost

      Lepo,skrajni čas ,da se je začelo,škoda da trpimo že več let.to je edina rešitev za nas delavce da naredimo red ,javni upravi zmanjššat plače za 30-40% in minimalca dvignit za 150 eur pa bo država z Alenko začela dihat v pozitivno smer.lp

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.10.2013 ob 4:40 gost -joža gost

      vse ka se je zgodilo je prekesno razpravlati nega reda zakoj so sdk ukinoli naj ukinejo durs pa nazaj sdk te vidli v pou leta de se vse popravilo davek de se plačuvo pokojninski prispevki do plačani delavci do plače meli goljufi do račune plačuvali šteri delodajalec nede plačuvo ga doj zapreti delavec šteri modruje njemi dati možnost ka se izkaže čenej si že v dva meseca gezik za zobe potegne tej čedni modrijaške pa si naj malo glave preluftajo lejko majo filtre zaštopane možnosti so ogromne samo roke morejo itrej iti pagezik naj pamet ne prehitevle pa lep pozdrav

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.10.2013 ob 20:45 m.s. gost

      Alo tij Medicius in gost (8:28) vidva ne odobravleta takšega dejanja nej ? ka bi pa naj človik šel na sodišče in ka bi tam dosegno izterjatev svojih zasluženih pejnez ? Želim da vama nekdo ostane dolžan in te mo vido ka ta delala ?Medicius pijšeš da se tega ne sme podpirati a te mo pa podpirali takše ka plače za nekaj mejsecov ne dajo deca tej neplačnikov pa vozijo Mercedese in BMW je ?Ka se mij z nekim dejvlemo in obiramo druge države ?Zakoj je veljavna plačilna disciplina v Avstriji ,Švici vsepovsedi samo v Sloveniji nej ?Vidva raj ne pišita in držita jezik za zobmij .Vsakši keri ne da plače puf in gotovo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.