https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Afrodiziaki, ki jih lahko najdete kar doma

2.11.2013  

Večina strokovnjakov meni, da nekatera živila, zelišča, začimbe in drugi prehranski dodatki vsebujejo snovi, ki nam povečajo spolno slo in vzdržljivost. Drugi pa trdijo, da je ta učinek psihološkega izvora in je posledica simbolike živila.

Navajamo sedem živil oziroma zelišč, ki jih najdete v vsaki slovenski kuhinji, naj bi pa bila tudi zelo učinkoviti afrodiziaki.

1. Med

Med nastane v procesu opraševanja. Njegovi afrodizični učinki pa naj bi izhajali iz bora in mineralov, ki jih med vsebuje, in ki ugodno vplivajo na človeško telo. Ti minerali povečajo raven testosterona v krvi, hormonov, odgovornih za povečanje spolne sle in orgazma pri ženskah in moških. Zato so v antiki med imenovali tudi nektar Afrodite.

2. Česen

Kljub zelo specifičnemu vonju česen že od nekdaj velja za izredno učinkovit afrodiziak, in bi naj povečal spolno moč in vzdržljivost. Pospešuje pretok krvi, kar lahko pomaga moškim s težavami z erekcijo.

3. Poprova ali črna meta

Že Hipokrat in Aristotel sta poznala afrodizični učinek tega zelišča. Meta je zelo priljubljena med mladimi, saj je sveža nepogrešljiv sestavni del nekaterih koktejlov.

4. Peteršilj

Peteršilj naj bi bil izjemno učinkovit afrodiziak za ženske. Zaradi svojih blagodejnih učinkov na sečila, s protivnetnim in odvajalnim učinkom tistim, ki imajo težave z vnetji mehurja, izboljša počutje ter splošno zdravstveno stanje, kar je odlično izhodišče za dober seks.

5. Rožmarin

Rožmarin je zelišče, ki blagodejno vpliva na naše počutje s svojo aromo. Pomaga pri sproščanju in tako doprinese k večji strasti med rjuhami.

6. Materina dušica

Materina dušica se pogosto uporablja kot dišava, v zgodovini pa je imela pomembno vlogo v raznih ritualih po vsej mediteranski Evropi in na Bližnjem Vzhodu. Daje občutek elegance in čutnosti, zato je učinkovita pri zapeljevanju. Uporabljamo jo lahko kot začimbo, čaj, ali kot dišavo - eterično olje.

7. Janež

Janež vsebuje spojine, ki posnemajo estrogen, zato bi naj povečeval libido pri moških in ženskah.

Vir: zenska.si

 

    Komentarji

    1. gost
      02.11.2013 ob 21:07 gost gost

      pa dobro zakaj zapirate komentiranje tem? Ne prenesete javnega mnenja? Vsaka druga tema je že zaklenjena za komentiranje.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.11.2013 ob 16:05 tapravi dedec gost

      Sedaj končno vem, od kje to, da mi kar naprej stoji. Sicer so vse napisane stvari tudi izredno koristne za zdravje in nekateri med njimi tudi zelo dobri naravni antibiotiki. Te stvari so bile nekoč dnevno na jedilniku. Zato so naši dedki in babice tudi drugače živeli in ni bilo toliko ločitev. Nekoč so rekli, da so ženske še posebej rade imele tistega, ki je dišal po česnu in šnopsu. So že vedele zakaj. Učinek je takšen, kot pri viagri. Seveda je vse naravno. Saj je zapisano, da česen pospešuje pretok krvi, kar posledično vpliva na erekcijo. Tudi šnops pospeši pretok krvi. Seveda ob pametni količini. Materina dušica ali tudi Timijan se je uporabljal tudi pri prehladu za inhalacijo. V pravi pristni domači kuhinji vse te sestavine najdejo vsakodnevno svoje mesto.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.12.2022 ob 11:17 FRANC. gost

      Nasteta zelisca so res cudovita!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.