https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Zakonca Kotnik starostnikom v Dosorju predstavila svojo pesniško zbirko

01.11.2013 ob 8:00  

DOSOR-ju je potekala predstavitev pesniških zbirk »Polovička« in »Druga polovička« zakoncev Mirka in Erike Kotnik z namenom, da se stanovalci doma seznanijo z literaturo svojih sovrstnikov.


Zakonca prihajata s Krčevine pri Vurbergu, literarno pa ustvarjata v Seniorski literarni delavnici pri mariborski literarni družbi. Oba sta tudi člana Literarnega kluba na Ptuju. Na predstavitvi zanimive pesniške zbirke, katere se je poleg DOSOR-jevih stanovalcev udeležilo tudi precej zunanjih obiskovalcev, se je z avtorjema pogovarjala Marjanca Ferko Omahen, profesorica slovenščine. „Zato zdaj pišem sam svoj stih, da ga ne vrže vsak prepih, da se bere vedno znova, vsaka je vrstica nova ...“ (Mirko Kotnik).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.