https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slovenci in Avstrijci s pohodom utrdili prijateljstvo

02.11.2013 ob 13:00  

ŠD Stüdenec je organiziralo že 14. Evropski pohod prijateljstva. Pohodniki so se zbrali pred Vaško-gasilskim domom v Gederovcih in odpravili na 14 kilometrov dolg pohod čez mejo v Avstrijo in nazaj.

Več kot 200 pohodnikov je november začelo s pohodom po občinah Tišina, Bad Radkersburg Umgebung in Cankova. Na začetku so se okrepčali v gasilskem domu Gederovci z domačim zajtrkom, nato pa so se odpravili na čezmejni pohod po avstrijskih in slovenskih vaseh avstrijske Štajerske, vse do Cankove. Pot jih je tako vodila do mejnega prehoda Gederovci in nato v Avstrijo (Sicheldorf - Laafeld - Mitterling - Altstadtgasse - Quellenhaus (Labestation) - Domenico dell Allio-Allee - Oberlaafeld – Zelting). Na slovensko stran so se vrnili na Cankovi, kjer je bil zaključek pohoda s toplo malico.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.11.2013 ob 21:04 gost gost

      pa dobro zakaj zapirate komentiranje tem? Ne prenesete javnega mnenja? Vsaka druga tema je že zaklenjena za komentiranje.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.11.2013 ob 21:16 gost gost

      res, zakaj zapirate komentarje, nazadnje boste mrtev portal, kot je trenutno lendavainfo.com

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.11.2013 ob 21:26 x gost

      bravo Bakovci!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.11.2013 ob 23:01 mura gost

      Cenzurirano od stricev iz ozadja. Isto je bilo o reki Muri, ko je bil komentar z bivšim poli.... Anželjcem !

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2013 ob 8:38 smrkci gost

      Vsi upokojenci so bolj razvajeni,kot mali otroci.Večini upokojencem je preveč dobro in si ne zaslužijo pokojnine,ke so več let upokojeni,kot pa so imeli delavne dobe.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.11.2013 ob 8:48 gost gost

      @smrkci, ne meči VSE upokojence v en koš, ker bom te odslej imel za bebčka. Malo razmisli preden misliš kaj napisati. Poglej si statistične podatke koliko upokojencev ima penzijo nižjo od 440 €. Marsikateri iz te borne pokojnine zržavle sebe in še svoje nezaposlene otroke. Upam, da tebi tega (ko boš-če boš dočakal penzijo)ne bo treba doživljat. Torej tvoj prvi stavek je za marsikaterega upokojenca ponižujoč in obsojanja vreden, verjetno si zelo mlad, ko ti bo babica ali dedek dal za pijačo ali kaj drugega, se zmisli, kaj pišeš o upokojencih.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.