https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

S počitniškim druženjem v društvu »Sarin svetilnik« krepili občutek za skupnost

Sveti Jurij ob Ščavnici, 04.11.2013 ob 7:00  

V Občini Sveti Jurij ob Ščavnici so otroci krompirjeve počitnice lahko preživeli v društvu Sarin svetilnik, kjer so krepili povezanost, občutek za identiteto ter širšo skupnost, razvijali pa tudi kreativnost. V navezavi na predhodne praznike so delavnice »Bodimo luč drug drugemu« poudarjale pomen spoštovanja  identitete, sočloveka ter medsebojnih odnosov, ki so nam kot taki lahko »luč« in upanje.


V društvu za pomoč ljudem v stiski »Sarin svetilnik« je bilo v času počitnic za otroke iz okoliških občin poskrbljeno na prav poseben način. Z namenom, da preživijo čas počitnic v objemu poučnih trenutkov, kreativnih delavnic ter pristnega medsebojnega druženja, ki otroku nudijo bistveno več kot preživljanje časa pred računalnikom, so v društvu organizirali počitniško druženje pod naslovom »Bodimo luč drug drugemu«.

V duhu praznikov so z igrami, delavnicami in pogovori poskušali biti drug drugemu »luč«, saj nam luč, kot je povedal predsednik društva Andrej Omulec, lahko predstavljajo dobri medsebojni odnosi, prijatelji, starši ter tudi lepi spomini na preminule. Tako so med drugim skozi pogovor in dejavnosti spoznavali pomembnost imena ter skušali odkriti njihovo identiteto, izdelovali različne izdelke iz naravnih materialov, pogovarjali pa so se tudi o prazniku dneva spomine na mrtve, v okviru česar je vsak otrok izdelal tudi svečo, ki so jo ob zaključku delavnic odnesli na grobove svojcev.

Kot je bilo videti po odzivu in pričevanju otrok, si želijo še več podobnega preživljanja časa njihovih počitnic ter preostalih prostih trenutkov. Polne nasmehov in idej smo jih ujeli med igrami na prostem, pečenjem jabolk, dramatizacijami, ter obiskom grobov njihovih svojcev.

Društvo Sarin svetilnik si, kot prostovoljno in nepridobitno združenje posameznikov, želi čim bolj učinkovito, kakovostno in v javnem interesu delovati na področju socialnega varstva, na temelju zagotaljanja človekovega dostojanstva, enakih možnosti in predvsem preprečevanje socialne izključenosti.

Za vse informacije lahko pokličete na kontaktno številko: 041 428 935

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.