https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Tudi Prekmurca del premiernega umetniškega projekta

08.11.2010 ob 15:13  

»To bo dogodek, ki drzno združuje nezdružljivo, elektronska glasba s prvinami klasike,« pravijo organizatorji Digitalne Klasike, ki bo premierno predstavljena naslednji vikend v Mariboru.

Pri projektu sodelujeta tudi Prekmurca Eva Celec, ki v prvi vrsti skrbi za stike z javnostmi, po potrebi pa pomaga tudi pri razvoju ideje in koncepta. Preizkusila se je tudi v vlogi statistke.  Nejc Perhavec iz Murske Sobote je pri snemanju promocijskega videa pomagal pripravljati sceno in fotografiral dogajanje v zakulisju.

»Na dogodku Digitalna Klasika bo prvič v Sloveniji obiskovalcem ponujena doslej nevidena in neslišana kombinacija mojstrov mešalne mize in akademskih glasbenikov na klasičnih inštrumentih v živo. Avtorska glasba, ki nastaja v sodelovanju z neodvisnimi producenti in akademskimi glasbeniki, izključno za skupino a la fetish obeta več kot uro trajajoči glasbeni »performance«, ki bo prepričal tudi najbolj skeptične,« dodajajo organizatorji dogodka.

 

Organizatorji so zaenkrat potrdili nastop priznanega godalnega kvarteta InQuartet, pod vodstvom ruske violinistke Inge Ulokine, za plesnih ritmov polno ozračje pa bosta skrbela DJ Shift in DJ Royce. Za presenečenje večera bo poskrbel posebni skriti mojster mešalne mize iz skupine a la fetish.

Dogodek bo naslednjo soboto, 20. novembra, premierno predstavljeno v Mariboru v Festivalni dvorani Lent, prihodnje leto pa ga bodo organizirali tudi v Ljubljani.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.