https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Jani Horvat – romantik, ki je že v otroških letih zabaval občinstvo

7.11.2013  

Jani Horvat je že v otroških letih s svojim glasom zabaval občinstvo. Po duši je romantik, izdal pa je že dve avtorski skladbi. Njegovi največji podporniki in oboževalci ga spodbujajo, mu stojijo ob strani in ga spremljajo na nastopih.

 

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

Kje in kako si se prvič srečal z glasbo?

Kot otrok sem se več zanimal za šport, kot pa za glasbo in petje. Nekega dne me je učiteljica glasbe povabila k pevskemu zboru in od takrat sem obiskoval pevski zbor na Osnovni šoli II v Murski Soboti ter vsako leto ob zaključku šolskega leta priredil zabavo in pel pesmi znanih izvajalcev bivše Jugoslavije. O svoji glasbeni poti sem pa resno začel razmišljat v vojski, kjer me je spodbujal prijatelj, in tako sem začel nastopati na raznih prireditvah.

Kakšno zvrst glasbe najraje poslušaš in izvajaš?

Glasba je del mojega življenja. Poslušam od klasike, rock, pop, soul, do opere, namreč vse vrste glasbe iz vsega sveta, saj tako nabiram ideje za nadaljnjo delo. Sem pa po duši romantik in bolj izvajam pop, soul ter balade.

Nekaj časa si imel tudi svojo glasbeno skupino. Zakaj si se odločil za samostojno pot?

Leta 2001 sem se odločil, da bom ustanovil svojo glasbeno skupino, ki se je imenovala Jani & Romic bend. S to skupino smo ustvarili nekaj lastnih pesmi, ki pa so v arhivu. Žal je skupina leta 2005 razpadla in tako sem se podal na samostojno glasbeno pot. Odločitev za samostojno pot je prišla nenačrtovano, saj smo bili člani iz različni krajev. Morem pa povedati, da se še vedno dobivamo in pridno delamo za moj projekt – izdaja albuma.

Posnel si že dve avtorski deli. Imata morda za sabo tudi kakšno zgodbo?

Tako je. Leta 2007 sem izdal svojo prvo samostojno pesem Oprosti mi, za katero sem napisal besedilo sam, glasbo pa mi je pomagal sestaviti bratranec. Druga moja avtorska pesem, ki je izšla ne dolgo nazaj, je Angel moj pogled nazaj. Vsaka pesem imam svojo zgodbo. Oprosti mi sem napisal po resnični ljubezenski zgodbi, ki se mi je pripetila v mladosti, ko sem štel 18 let. Pesem Angel moj poglej nazaj pa je priredba mojega vzornika Zdravko Čoliča. Dobil sem jo kot poklon in mi pomeni spodbuda za naprej. Zgodba pesmi v slovenskem prevodu je dotik ljubezni brez dotika.

Jani Horvat - Angel moj pogled nazaj

Kdo je tvoj največji podpornik oziroma oboževalec?

Moji največji podporniki in oboževalci so moja družina, žena, katera me spodbuja in mi stoji ob strani, ter seveda moja dva sina in prijatelji ki me spremljajo na nastopih. Seveda brez oboževalcev in oboževalk ne bi bil tako opazen kot sem, kajti oni so tisti, ki poslušajo glasbo kakšno izvajam na nastopih - to je pa seveda tudi potrditev da jih je veliko. Moja glasba je moderna in seže do srca.

Izkušnja s tvojim prvim nastopom? Kaj pa najboljši nastop?

Moj prvi nastop je bil že v otroških letih, v petem razredu osnovne šole. Vsako leto sem nastopal ob koncu šolskega leta, ter bil kot zabavljač in glasbenik na prireditvenih zabavah. Ne smem pa pozabiti mojega najboljšega nastopa, ki je bil z mojo glasbeno skupino Jani & Romic bend, ko smo prejeli najboljšo nagrado in ko sem bil preglašen za najboljšega vokalista.

Kakšen nasvet bi dal mladim, ki pojejo le doma v sobi in ne upajo stopiti na oder in zapeti?

Človek more imeti samozavest in če jo ima bo uspel. V sebi je treba poiskati talent in ga dobro nadgraditi. Nadgradiš ga pa tako, da se opogumiš in poiščeš učitelja petja ter izraziš svojo željo in pokažeš svoj talent.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost v glasbenih vodah? Te bomo lahko v kratkem spet videli na kakšnem odru?

Sedaj sem izdal svojo drugo pesem Angel moj poglej nazaj, ki je priredba pesmi April u Beogradu, in bo predstavljena na radio in Rtv Slovenija. V teku pa je tudi izdelava videospota za omenjeno pesem. V prihodnosti bi želel dokončati ploščo in se podari na turnejo.  Trenutno nastopam le na prireditvah in zaključnih zabavah. Moj repertuar je širokega izbora, od pop do rok glasbe. Na odru pa bom že kmalu, ko bom predstavljal svojo drugo pesem Angel moj poglej nazaj.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.