https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vabilo na usposabljanje za delo na področju prostovoljstva v bolnišnici

06.11.2013 ob 13:00  

Splošna bolnišnica Murska Sobota organizira usposabljanje za vse tiste prostovoljce, ki so to ravnokar postali, kot tudi za tiste, ki jih prostovoljstvo mika, a ne vedo, kako začeti.


Uvodno usposabljanje za delo na področju prostovoljstva v bolnišnici se dotika splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela ter daje širši pogled na področje prostovoljskega dela, opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu ter usmerja njeno ravnanje. Izvajalci bodo sodelavci Slovenske filantropije.

Kaj ponuja uvodno usposabljanje?
Uvodno usposabljanje se dotika splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. Daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu ter usmerja njeno/njegovo ravnanje.

Teme izobraževanja in program po urah:

9:00–10:30

uvod v usposabljanje

definicija prostovoljstva in vloga prostovoljskega dela v družbi

10:30–10:45

Odmor – pecivo, kava, čaj

10:45–12:15

odnos med prostovoljcem in uporabnikom,

motivacija za prostovoljsko delo,

12:15–12:30

Odmor – sendvič, kava, čaj

12:30–14:00

pravice in odgovornost prostovoljcev,

etična načela pri prostovoljskem delu.

vrednotenje usposabljanja

Komu je namenjeno uvodno usposabljanje?
Uvodno usposabljanje za prostovoljke in prostovoljce je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tistim, ki že delujejo kot prostovoljci. Udeleženci so lahko srednješolci, študenti, brezposelni, zaposleni, upokojenci, skratka vsi, ki jih prostovoljsko delo zanima.

Koliko časa in kje poteka usposabljanje?
Usposabljanje bo potekalo v soboto, 9. novembra 2013, v treh skupinah na treh lokacijah v bolnišnici, in sicer: v knjižnici in mali sejni v V. nadstropju KRG. bloka in v sejni sobi v Bolnišnični prehrani in dietoterapiji po zgoraj omenjenem urniku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.