https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Rubežniki iščejo premoženje sekretarja državnega sveta Marjana Maučeca

08.11.2013 ob 11:00  

Konec septembra so rubežniki sekretarju državnega sveta Marjanu Maučecu zaradi dolgov odpeljali avto. Danes pravi, da je avto poplačal in ga sedaj uporablja.


Kot je razvidno iz javnih podatkov se je Maučec rešil tudi verig davčne uprave, saj je izginil iz seznama davčnih dolžnikov. Funkcionar, ki mesečno zasluži neto 2.133 evrov, je državi plačal malo manj kot 200 tisoč, so poročali na 24ur.

Kljub temu zemljiška knjiga še naprej beleži precej izvršb na njegovem naslovu bank in tudi Republike Slovenije za katero dela. Na 24ur še poročajo, da je hišo prepisal na sina, sebi pa zagotovil preužitek, podobno kot so se pred tožbami skrivali nekateri padli direktorji.

Med tem pa so v sredo zaradi skupnih dolgov na dražbi prodali premoženje njegovega kolega Janeza Lainščka. Ker je bil sekretar ob tem marca pogojno obsojen na dobro leto zapora zaradi oškodovanja upnikov ter ponarejanja in kupovanja glasov, so ga na 24ur vprašali ali namerava odstopiti, saj je tako obljubil ob morebitni pravnomočnosti obsodbe. Maučec je odgovoril, da je dejal, da bo izstopil iz stranke, za javno funkcijo pa ne, saj so tožbe pogojne in zakonsko niso tako zavezujoče.  

Vir: 24ur

    Fotogalerija