https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uspešen zaključek izobraževanja prostovoljcev v bolnišnici

13.11.2013 ob 7:30  

V soboto, 9. novembra 2013  so v bolnišnici Murska Sobota  imeli uvodno izobraževanje za prostovoljno delo, ki so ga izvedli sodelavci Slovenske filantropije. Izobraževanje oziroma dan, ki so ga preživeli skupaj je presegel vsa njihova pričakovanja.


Izobraževanja so se udeležili bolnišnični koordinatorji pod vodstvom koordinatorice Dušanke Sukič, dijaki Srednje zdravstvene šole in koordinatorica Saša Šabjan,  upokojene medicinske sestre pod vodstvom Erike Žilavec, ter še nekaj prostovoljcev, ki so za seminar izvedeli iz medijev.

Usposabljanje v obliki treh interaktivnih delavnic

Usposabljanje je potekalo v obliki treh delavnic, ki so jih vodili sodelavci iz Filantropije, bile so interaktivne, tako so aktivno sodelovali vsi udeleženci.

Odnos med prostovoljcem in uporabnikom je osnova za učinkovito prostovoljno delo. Najpomembnejše navade za uspešno prostovoljstvo pa so podpiranje, opogumljanje, poslušanje, sprejemanje, zaupanje in spoštovanje. Prostovoljno delo je delo, ki ga posameznik po svoji svobodni volji in brez pričakovanja plačila ali neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase, opravlja v dobro ali splošno korist.

Začetek aktivnostmi na Internem in Otroškem oddelku ter na Oddelku za neakutno bolnišnično obravnavo

Prostovoljci v bolnišnicah najpogosteje prevzamejo vlogo družabnika, spremljevalca, sogovornika, skratka človeka, ki vzpostavlja - z bolnikom, starejšim človekom, oskrbovancem ali drugo osebo s posebnimi potrebami - odnos in tako vsaj delno prispeva k normalizaciji življenja posameznika v zavodu.

Prostovoljci bodo začeli s svojimi aktivnostmi na Internem in Otroškem oddelku, ter na Oddelku za neakutno bolnišnično obravnavo, glede na uspeh projekta in potrebe pa bomo vključili tudi druge oddelka.

Prostovoljci si želijo lepega, prijaznega in spoštljivega odnosa vseh zaposlenih in v začetku tudi podpore in pomoči. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2013 ob 10:00 Mia gost

      Zdravstveni tehniki in medicinci pa so brez služb. Treba je pač angažirat penzioniste, mladi pa naj lajajo na luno. Namesto, da bi se vodstvu in zdravnikom v bolnišnicah znižala plača, da bi tudi mladino zaposlovali se odločajo za take nerazumljive poteze. Prostovoljstvo se naj izvaja v domačih okoljih in ne v bolnišnicah. Mar se v naši deželi uvaja suženjstvo?

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2013 ob 11:00 gost gost

      Mia, če nemaš pojma o kon se ide se rajši ne oglašaj. Tak si mimo vrejzala ka si prav smešna.

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2013 ob 15:48 Iva gost

      Ja, ja MIA, lepo bi bilo, da bi se malo bolj seznanila, kako deluje prostovoljstvo.Mogoče boš tudi ti nekoč deležna takšne pomoči in takrat boš hvaležna za vsako podarjeno uro, kateoi ti bodo podarili prostovoljci.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.