https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni okrogli jubilej poroke obeležilo 40 zakonskih parov

Gornja Radgona, 13.11.2013 ob 11:00  

Jesenski dnevi so vedno krajši in hladnejši, vse bližje pa nam je zima.  Zato so se v nedeljo 10. novembra popoldan  v cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni zbrali zakonski pari, ki letos slavijo okroglo obletnico svoje poroke.


Pri sv. maši, ki jo je daroval domači župnik Franc Hozjan  ter ob  petju pevcev mladinskega pevskega zbora Biseri, so se zbrali zakonski pari, ki so bili poročeni prav v tej cerkvi  in letos slavijo svoj okrogli jubilej poroke,  torej 5, 10, 15, 20… in 60.let. Prav vsi pa so trden dokaz , da je s potrpežljivostjo, zaupanjem in razumevanjem mogoče živeti v harmoniji ljubezni, ki so si jo dali v pričo vseh na svojih porokah. Med samo pridigo je župnik povzel misli papeža Frančiška, kako potrebno je gojiti dober in zdrav odnos med partnerjema. Prav v največji dilemi, napetosti in živčnosti se je vedno treba obrniti na Boga. Predvsem v smislu, da se najde čas za skupno molitev mož za ženo – žena za moža, starši za otroke - otroci za starše. Z vero je treba živeti, ter jo podarjati drug drugemu v življenju, saj je prav to pravi razlog ohranjanja zakona. Seveda pa v toku življenja prav gotovo nastanejo na poti skupnega bivanja tudi takšni ali drugačni problemi in težave, a vsekakor ob podpori in pomoči drug drugemu, naj si bo bolezen, negotovost ali drugih težavah, sv. vera mora biti vedno luč upanja.

Največ skupnih let so letos slavili zakonski pari, ki so slavili zlato poroko 50 let. To so Franc in Zala Moge ter Vili in Marija Trnovec. 55 let skupnega zakona so slavili Anton in Marija Kozar, Anton in Kristina Merčnik ter Franc in Julijana Pintarič. Biserno poroko 60 let pa so slavili Andrej in Elizabeta Klemenčič  ter Anton in Elizabeta Kurbus.

Besedilo in foto: Marjan Slavič 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.