https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi baletniki iz Gornje Radgone na ogledu predstave v SNG Maribor

14.11.2013 ob 9:00  

Vsako leto si v mesecu novembru učenci baleta Glasbene šole Gornja Radgona ogledajo eno izmed baletnih predstav iz repertoarja Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru.


Po mnenju profesorice baleta, Ane Tine Petkovšek, je pomembno, da se učencem približa umetnost, ki se je učijo v glasbeni šoli, in da jo lahko doživijo in začutijo ob ogledu predstave.

Tako so si mladi baletniki v preteklem tednu ogledali baletno predstavo Navihanka v koreografiji Vladimirja Derevianka, nekdanjega prvaka Baleta moskovskega gledališča Bolšoj in dolgoletnega umetniškega direktorja in koreografa Baleta dresdenske SemperOper. Komična vsebina baleta v dveh dejanjih ponuja razmeroma enostavno sentimentalno pripoved, in sicer o dveh mladih zaljubljencih s podeželja, Lisi in Colasu, ki ju razdvajajo socialne razlike in tradicija vnaprej dogovorjenih porok. Za mlade baletnike GŠGR je bila to neprecenljiva izkušnja, ob koncu predstave pa so bili občutki  različni.

Sami pravijo:

»Predstava mi je bila zelo všeč zaradi same zgodbe in lika glavne junakinje. Komične vloge so predstavo popestrile in nasmejale vse v dvorani.«

»Med predstavo sem razmišljala, da imajo vsi plesalci poleg plesnega tudi izjemen igralski talent, s katerim so nas večkrat nasmejali.«

»Všeč mi je bilo, da je vlogo mame odplesal moški in to celo v špicih.«

»Všeč nam je bil ples s trakovi, ki so se prepletali z gibi plesalcev.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.