https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srečanje pomurskih lovcev in policistov

Radenci, 13.11.2013 ob 11:53  

Pomurski policisti iz PP Gornja Radgona in PP Ljutomer ter lovci iz Zveze lovskih družin (ZLD) Prlekije, nadaljujejo z izjemno koristnim načinom sodelovanja, ki je gotovo dobrodošlo na eni in drugi strani.


V lovskem domu Jež v Radencih, so pripravili še eno delovno srečanje, na katerem je bilo okrog 50 udeležencev, lovcev in policistov, na čelu s predsednikom ZLD Prlekije Antonom Holcem in direktorjem PU Murska Sobota, mag. Damirjem Ivančičem.

Na srečanju, ki je bilo namenjeno predvsem spoznavanju in dogovoru o sodelovanju, so bili udeleženi PU Murska Sobota in PP Gornja Radgona ter PP Ljutomer, z novima direktorjem Ivančičem, komandirjem PP Ljutomer Romanom Zverom ter novim pomočnikom komandirja PP Gornja Radgona, Danilom Lukovnjakom, inšpektorji, kriminalisti, vodji VPO, z druge strani pa lovski starešini in lovski čuvaji iz osmih lovskih družin (Apače, Gornja Radgona, Radenci, Negova, Križevci, Ljutomer, Mala Nedelja in Videm), ki tvorijo ZLD Prlekije, ki skupaj šteje okoli 510 članic in članov zelene bratovščine.    

Na srečanju so predstavniki policije nekoliko predstavili tudi zakon o orožju, kjer so policisti še posebej opozorili na prenašanje orožja, uporabo alkohola, spregovorili so tudi o vožnji z motornimi vozili v naravnem okolju, o obveščanju o povoženju divjadi, nezakonitem lovu – krivolovu, problematiki potepuških psov, opozorjeno je bilo, da je v regiji še vedno veliko ilegalnega orožja ipd. 

„Pomembno je, da lovci, zlasti čuvaji in starešine spoznajo naše vodje policijskih varnostnih okolišev (VPO), ki so skozi na terenu, ter pomočnike komandirjev in komandirje iz obeh policijskih postaj na tem območju. Vsekakor je dobrodošla tudi izmenjava izkušenj, pogovor o nadaljnjih aktivnostih ipd. Naše poti se prepletajo in gotovo je, da si lahko medsebojno pomagamo, zlasti pri varovanju okolja in narave“, je med drugim menil prvi pomurski policist Damir Ivančič, ki je zadovoljen, da je prišlo do sodelovanja med policisti in lovci. Ivančič je zaskrbljeno ugotovil, da je tudi v Pomurju še vedno veliko preveč mučenja živali in priznal, da policisti na tem področju niso preveč uspešni, zato bi jim tudi tukaj bila dobrodošla pomoč lovcev. Hkrati pa je opozoril na morebitno nevarnost pred ljudmi, ki posedujejo orožje, med katerimi so tudi lovci.

Na tokratnem srečanju so se med drugim dogovorili tudi o tem, da bi lovci obveščali policiste o divjih odlagališčih, saj se tudi lovci borijo za ohranitev naravnega okolja.

Tovrstno sodelovanje med lovci in policisti je pozdravil tudi novi vodja Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota, Borut Kocet, novi vodja OKC PU Murska Sobota Dejan Bagari je lovcem povedal, da je številka 113 zanje vedno odprta, obljubil pa je tudi anonimnost morebitnih prijav kaznivih dejanj. Predstavnika policijskih postaj, Zver in Lukovnjak sta zadovoljna s sodelovanjem, ob tem sta pohvalila prleške lovce, ki so lahko vzgled ostalim stanovskim kolegom na vseh področjih. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.