https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Proportio Divina v Gornji Radgoni obeležili 5. obletnico

Gornja Radgona, 14.11.2013 ob 11:00  

V galeriji Doma kulture v Gornji Radgoni je potekala fotografska razstava z naslovom »V zlatem rezu«, Foto kluba Proportio Divina iz Gornje Radgone.


Umetnikom in umetnicah se je zahvalila tudi predsednica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo, Norma Bale, in razstavo označila za izjemno delo.

Po besedah predsednika društva, Iva Borka, so razstavo postavili v počastitev 5. obletnice delovanja kluba. Kot vse njihove klubske razstave, tudi ta nosi naslov "V zlatem rezu", to je slovenski prevod Proportio Divina. Razstava ni tematsko enotna, je pa postavljena tako, da ima začetek, sredino in konec. Svojo pot so umetniki začeli leta 2008 in ustvarili Fotoklub Propocio Divina in so eden najmanjših in najmlajših klubov ter istočasno eden najuspešnejših in najboljših, si upa trditi njihov predsednik. » Vrhunec našega delovanja je bilo leto 2012. V lanskem letu je postal fotoklub Proportio Divina tretji najuspešnejši fotoklub v Sloveniji. Imamo najboljšega in tretjega najboljšega razstavljalca , imamo prvi, drugi in tretji najuspešnejši posnetek fotografske zveze Slovenije. Vse 3 slike danes visijo tukaj », dodaja predsednik Ivo Borko.

V teh petih letih so poleg dejavnosti, ki so klubskega značaja, pripravili v Gornji Radgoni 31 fotografskih razstav, od tega je bilo 5 klubskih in 26 avtorskih. Udeležujejo se tudi raznih natečajev, sodelovali so že na več kot na 190 natečajih in to v 40 državah in skupaj zbrali že 139 nagrad.  

V poletnem času imajo namen opraviti več razstav največjih mojstrov na gradu Negova.

 

Razstava bo na ogled v Domu kulture v Gornji Radgoni do 11. decembra.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.