https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Filovcih najlepši ribnik v Sloveniji, urejen med vinskimi trtami

Filovci, 14.11.2013 ob 11:05  

Ta mesec je bilo zaključeno javno glasovanje za izbiro najlepšega okrasnega ribnika v Sloveniji leta 2013. Na tekmovanju je sodelovalo veliko ljubiteljev s področja morskih in sladkovodnih akvarijev, okrasnih ribnikov, sobnih in zunanjih fontan in drugih vodnih zanimivosti ter ljubiteljev narave . Vsi ribniki pa so bili predstavljeni v oddaji »Na vrtu«.

 

V finale se je uvrstilo osem ribnikov, kjer so o najlepših odločali vsi ljubitelji lepih reči. Čeprav obstaja le nekaj mesecev, je na koncu slavil ribnik, katerega lastnika sta Sonja Sinzig Benkovič in Tomaž Benkovič iz Filovcev. Drugo mesto sta zasedla Irena in Darko Lamot s Hočkega Pohorja, tretje pa Milan Farič iz Murske Sobote.

Preko sedemsto glasov iz Slovenije in ostalih držav sveta

Zmagovalni ribnik se nahaja v Filovskih goricah, med vinogradi, od koder je prečudovit pogled na prekmursko ravnico. Ribnik  je nastal šele junija letos, dan pred Vidovim proščenjem, ko so se štirje prijatelji Igor, Simon, Gusti in Tomaž, na pobudo Sonjinega bratranca Igorja, odločili urediti ribnik. »Sam ribnik je sicer bil Sonjina velika želja in ideja. Pri 35 stopinjah je ribnik nastajal cel dan. Njegova velikost je 3x4 metre in globine od 80 do 130 centimetrov, v njem je približno 10.000 litrov vode in je v obliki srca. Nekaj dni kasneje sva s Sonjo šla nabrat prvo kamenje in skale v bližnje gramoznice, prav tako tudi rastlinje, iz bližnjih potokov in Bukovniškega jezera. Nekaj rastlin sva dobila podarjenih tudi od tašče Majde. KOI krape sva kupila sama s Sonjo, medtem, ko sta nama pa vse zlate ribice raznih vrst dala moja sodelavca Boštjan in Manja. Okolico ribnika, kot tudi pomol sva vse naredila sama s Sonjo. Avgusta vsa se odločila, da najin ribnik prijaviva za nagradni izbor za najlepši ribnik v Sloveniji za leto 2013. Najprej sva se konec avgusta uvrstila med osem finalistov in sledilo je snemanje oddaje Na vrtu, kjer je bilo predstavljenih vseh osem finalistov v začetku septembra. Sledilo je glasovanje po elektron in sredi oktobra sva izvedela, da je najin ribnik postal najlepši v Sloveniji v letu 2013. Prejela sva preko 700 glasov ne samo iz Slovenije, ampak iz vseh sosednjih držav, balkanskih držav, Nemčije, celo iz Indonezije, ZDA in Avstralije. Skratka prepričljivo smo zmagali,« je povedal Tomaž, ki mu skupaj s soprogo Sonjo ribnik pomeni veliko.

V načrtu še en ribnik naslednje leto

Naslov »najlepši« Sonji in Tomažu pomeni veliko zadoščenje in nagrado za vložen trud. Oba velika ljubitelja narave, rada gobarita v bližnjem gozdu, posedita ob ribniku in opazujeta ribe v njem. Ribnik je poleti nudil zavetje in pitno vodo srnam, jelenom in divjim zajcem, ki so prihajali k njihovemu ribniku. Sonja in Tomaž imata v načrtu izdelati še en ribnik, ki pa je še presenečenje.

Vir in foto: mojkraj.info

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.11.2013 ob 21:45 prekmurec gost

      Ja lepo da se kaj takega dogodi tudi v Prekmurju. Drugače pa je res čudovit ribnik, k temu je pripomogla tudi sama lokacija ribnika, saj je izredno lep pogled na prekmursko ravnico.Vsa čast lastnikom in njihovim prijateljem na izgradnij ribnika.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.11.2013 ob 21:54 ribica gost

      čudovito le tako naprej!!! Vaši kraji so čudoviti, in seveda zelo prijazni ljudje!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.