https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Evangeličanska cerkev darovala tudi centru Sonček v Murski Soboti

Murska Sobota, 14.11.2013 ob 15:00  

Po tem, ko je evangeličanski duhovnik mag. Leon Novak z inšpektorjem Robertom Celcem in Štefanom Cipotom otroškemu oddelku Splošne bolnišnice MS predal donacijo v višini 2.000 evrov, se je danes z istim namenom in spremstvom oglasil še v varstveno - delovnem centru Sonček v Murski Soboti, kjer je predal še preostanek donacije v višini 2.500 evrov.

Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota daruje vsako leto

Mag. Leon Novak je povedal, da Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota vsako leto daruje sredstva otroškemu oddelku SBMS ali drugim organizacijam, ki potrebujejo dodatna sredstva. Letos so tako donirali 2.000 evrov otroškemu oddelku in 2.500 evrov centru Sonček. Hkrati je izrazil zahvalo vsem, ki jih ob binkoštnem pikniku, kjer zbirajo sredstva, podpirajo, obiskovalcem, sponzorjem in prostovoljcem.

Slaba finančna situacija naj bi se še poslabšala

Vodja enote varstveno - delovnega centra Sonček Murska Sobota Janko Rešeta je potarnal nad slabo finančno situacijo, ki je v nevladnih organizacijah: "Tudi pri nas na kaže dobro. Humanitane in invalidske organizacije bodo letos prejel 10 odstotkov manj sredstev, prihodnje leto pa še 28 odstotkov manj. Sredstva porabljamo za investicije, ker denarja za njih ni, ne bo tudi vzdrževanja." Lani jeseni so obnovili spodnji del rampe, kar jih je stalo 1.260 evrov, 911 evrov je prispevalo društvo, preostanek pa so primaknili od nagrad za izdelke, ki jih sami izdelujejo. Donacija jim bo prišla zelo prav, saj potrebujejo nov pomivalni stroj in sesalec, ki se jim je pokvaril prejšnjo teden. Popraviti bodo morali tudi vogale, prebarvati okna in ograjo na rampi. Za vse to bodo namenili prejeta sredstva. Delo bodo v čimvečji meri opravili sami, tako da bo strošek samo v materialu.

Osebe z invalidnostjo pripravljajo na samostojno življenje

Sonček je nacionalna invalidska organizacija, ki deluje na območju Slovenije. Njihov osnovni namen je zaposlovanje odraslih oseb z invalidnostjo, z namenom usposbljanja za čimbolj samostojno življenje. "Z našo pomočjo pridobivajo življenjske veščine, katere bodo v življenju nujno potrebovali, da bodo lahko enkrat bolj samostojno živeli kot sedaj", je povedal Rešeta o njihovem delu. Zaenkrat za njih skrbijo starši, a tudi starši niso večni. Zato jih pripravljajo na bivalno skupnost ali samostojno življenje v stanovanju, na tako življenje pa se je treba pripraviti in naučiti. Trenutno imajo v Sončku v Murski Soboti sedem zaposlenih, dva pa sta na čakalni listi, skupno jih je v Sloveniji na čakalni listi 38.

Želja je narediti bivalno enoto v Pomurju

Predsednica društva Darinka Šoš se je zahvalila vsem, hkrati pa izrazila željo po tem, da bi v Prekmurju naredili bivalno enoto za ljudi s cerebralno paralizo. Tam bi lahko preživeli preostanek življenja, ko staršev več ne bo. Primerno lokacijo iščejo predvsem v Murski Soboti, največja ovira pa so seveda finance.

Včasih zmanjka denarja za te drobnarije, ki pa dostikrat naredijo življenje lepše

Veselje je izrazil tudi inšpektor Evangeličanske cerkve mag. Robert Celec, ki je povedal: "Včasih zmanjka denarja za te drobnarije, ki pa dostikrat naredijo življenje lepše. Veseli me, da bomo z našim ne tako skromnim prispevkom lahko prispevali k tem majhnim stvarem, ki nam življenje naredijo lepše in znosnejše."

Več fotografij v spodnji galeriji...

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    15.11.2013 ob 9:45 katolik gost

    čestitam za dejanje. Dobra dela pokažejo vrednote in poslanstvo. V naših župnijah pa od oltarja širijo posvetne stvari namesto božjih.

    5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. Bajs01
    15.11.2013 ob 10:39 Bajs01

    Spet dogodek , ki pa se po mnenju odgovornih ali pa "odgovornih" na drugem soboškem portalu sploh ni zgodil.Ista zgodba je z donacijo bolnišnici.

    5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    15.11.2013 ob 20:28 breza gost

    Kako to misliš, se ni zgodil?

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
    15.11.2013 ob 21:28 kukec gost

    zgodil se je, zares se e zgodil! a to đnekateri zgleda nič ne pomeni.

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.