https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Tršarjevi portreti tudi v soboškem muzeju

Murska Sobota, 16.11.2013 ob 14:00  

Včeraj so v Pomurskem muzeju Murska Sobota odprli še drugi del razstave portretov priznanega umetnika Draga Tršarja.

 

 

Razstavo sta odprla direktorica muzeja Metka Fujs in direktor soboške galerije Robert Inhof, ki je tudi podrobneje predstavil razstavljena dela. Medtem ko so v galerij razstavljeni Tršarjevi portreti sodobnikov, v muzeju prevladujejo portreti, ki jih je Tršar izdelal na podlagi slik, fotografij in ostalega gradiva.

 

Kipar Drago Tršar je znan po tem, da je izdelal največji spomenik – Spomenik revolucije. Velika bronasta plastika še danes sodi med največje javne plastike v državi. Kot je povedal Robert Inhof, je Tršar malo manj znan kot avtor najmanjše plastike (na fotografiji), ki je izdelana z izjemno natančnostjo. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.