https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V občini Turnišče praznovali

Turnišče, 17.11.2013 ob 8:00  

V sklopu prireditev »Občina Turnišče praznuje« je v petek potekala osrednja prireditev v telovadnici OŠ Turnišče.

 

Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan Slavko Režonja, ki je v svojem govoru poudaril, da je Občina, kljub težkim gospodarskim razmeram uspela izvesti številne projekte in to na območju celotne Občine Turnišče. Zaradi navedenega je bilo letošnje leto eno izmed najtežjih, kljub vsemu je Občina ohranila skrb za društveno dejavnost v enaki meri kot prejšnja leta. V Občini so izvedli večje projekte, kot je energetska sanacija vrtca in šole, sanacija čistilne naprave, rekonstrukcija ceste v Turnišču, izgradnja vodovoda, obnova objektov v Nedelici in Gomilici ter številne druge.

 

V programu so se s plesom in recitacijo predstavili otroci iz Vrtca Turnišče, s pesmijo pa še Mladinski pevski zbor. Učenci petih razredov so nastopali z avtorskimi recitacijami o šoli in še dodatno popestrili dogajanje z zanimivo plesno točko.

Temu je sledila podelitev priznanj, ki so jih prejeli PGD Turnišče ob 90. letnici delovanja, PGD Renkovci ob 80. letnici delovanja, PGD Gomilica ob 80. letnici delovanja in Župnijska karitas ob 20. letnici svojega delovanja. Nagrado je prejela tudi letošnja zlata maturantka Helena Zavec.

 

V drugem sklopu prireditve so nastopili pevci KD Anton Martin Slomšek iz Renkovec. Glasbeno točko s harmoniko sta izvedla učenca Glasbene šole Lendava pod vodstvom Denisa Zvera. Učenci OŠ Turnišče so pripravili še dialog na temo »Šolstvo nekoč in danes«. Na koncu pa so nastopili še člani folklorne skupine KD Štefan Raj Turnišče.

Več fotografij v  spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2013 ob 13:09 KUPINAR gost

      Občina praznuje ? Peščica ljudi je dokaz , da je vse skupaj bolj ali manj slabo ! Župan , potrebno bo boljše delati ! Kulturni program ,pa je bil zelo (slab ). Stalno eno in isto !

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.11.2013 ob 20:20 paff dady gost

      Kupinar se strinjam s tabo!! Vedno je v igri politika, ni starih časov.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.