https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Minister Židan in župan Kampuš podpisala 11-milijonski projekt za čistejšo vodo

18.11.2013 ob 10:00  

Župan občine Gornja Radgona, Anton Kampuš in minister za kmetijstvo in okolje, Dejan Židan, sta podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta Odvajanje in čiščenje voda v porečju Mure.


Ministrstvo za kmetijstvo je občini za projekt sofinanciralo 7,5 milijona evrov, od tega je 15 % prispevala država in 85 % Evropska unija. Župan občine Gornja Radgona je dejal, da je to za občino velik projekt, vreden 11 milijonov evrov in prav zaradi tega so izbrali poseben tim, ki bo izvajal redne nadzore. Pričakujejo, da bo zaradi te čistilne naprave reka Mura v prihodnjih letih čistejša. Minister Židan pa je ocenil, da imamo v Sloveniji primere dobre prakse, kar je tudi Gornja Radgona, in povedal, da bo projekt predstavljal 97,7 % priključenost gospodinjstev na kanalizacijski sistem, s čimer bo občina izpolnila to, kar mora uresničiti.

Namen projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure (2. Sklop) – Občine Gornja Radona − je odpraviti vrsto let trajajočo problematiko odvajanja in čiščenja odpadnih fekalnih voda, ki imajo negativne posledice na zdravje ljudi in okolje.

Obseg projekta

Projekt obsega gradnjo platoja za čistilno napravo ter predstavite potoka Hercegovščak, gradnjo kanalizacije v aglomeraciji Gornja Radgona 2064 v dolžini 9.074,50 metrov kot ločeni kanalizacijski sistem, tri črpališča, tri regulacijske objekte, en zadrževalnik, gradnjo centralne čistilne naprave Gornja Radgona s kapaciteto 8.800 PE (populacijskih enot) vključno s komunalno infrastrukturo ter dostopno cesto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.11.2013 ob 14:42 kamveterpiha gost

      Kaj pa to? Kaj je Židan pred tremi meseci govoril o obdavčitvi kmetov, o tem pa ne boste poročali? Slovenski kmeti si zaslužimo pravega ministra, ne pa potunjenega dvoličneža.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2013 ob 10:17 (S)uper (D)ebili gost

      A sta Horvat in Miloševič njuna učenca ali sta njuna učitelja?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2013 ob 10:55 SD gost

      Vse ostane znotraj naše stranke SD :) Ka bi rad lepšega kak gda naši talajo svojim. Tak se to dela... ISto je bilo z ovim paradajzom in nepovratnimi kmetijskimi sredstvi. Bravo Židan. SD te ma rada...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2013 ob 12:09 kata gost

      LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA. (Lezsek Kolakowski, poljski filozof).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.