https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Tudi Manchester City in Udinese v lovu za nogometašem Mure

Murska Sobota, 10.11.2010 ob 9:31  

Mladi napadalec Mitja Lotrič je po vrnitvi s Cipra ponovno na voljo Muri 05, že v kratkem pa bo odpotoval v Anglijo. Povprašali smo ga o turnirju na Cipru, preizkušnji v Birminginhamu in zaključku jesenskega dela prvenstva v drugi ligi. 

Že nekaj časa se je vedelo, da je mladi napadalec pod drobnogledom Chieva, kjer je že bil na petdnevni preizkušnji, in Birminghama, kamor se bo podal v kratkem. »Za zdaj še čakamo, da pošljejo termin kdaj bom šel v Anglijo, na preizkušnji pa bom verjetno en teden,« pravi nadarjeni Lotrič, ki ga je na zadnji reprezentančni akciji verjetno opazil še kakšen oglednik tujega kluba. Po že prej omenjenem Chievu in Birminghamu sta zanimanje zanj pokazala še Manchester City in Udinese.

Z zadnjimi igrami v reprezentanci je zadovoljen

Od 27. oktobra do 1. novembra je slovenska reprezentanca do 17 let gostovala na Cipru, kjer je potekal kvalifikacijski turnir za nastop na Evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Beogradu. Barve Slovenije je branil tudi 16-letni napadalec Mure 05 Mitja Lotrič, ki tako ocenjuje nastope na Cipru: »S tekmo proti Franciji nisem najbolj zadovoljen, proti Italiji in Cipru pa je bilo mnogo bolje. Na splošno sem zadovoljen s svojo igro pa tudi z igro reprezentance, s katero smo dokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi.«

Za konec še enkrat zmagati

V nedeljo se bo sklenil jesenski del v drugoligaški druščini, trener Feri Cifer pa bo imel a voljo udarni napadalni dvojec Armend Sprečo – Lotrič. »V nedeljo je cilj seveda zmaga, drugače pa ocenjujem kar uspešen prvi del sezone s tako mlado ekipo kak smo mi,« meni Lotrič. Murskosoboško moštvo v povprečju šteje le nekaj več kot devetnajst let, zato mesto v sredini lestvice ni tako slabo in bo dajalo možnost napredovanja v spomladanskem delu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      10.11.2010 ob 13:40 lepi

      Upan ka se nede tak, končala njegova zgodba kak Blaudek... Vaček pa samo tak naprej :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Milanista
      10.11.2010 ob 16:38 Milanista

      Vej te ma potencial taka mislen, ka se nemamo kaj bojati za njega.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. read
      11.11.2010 ob 12:13 read

      Glavno ka čim prle oddide iz toga okolja, kere je za mlade športnike katastrofalen! Če dočaka športnik 18 se ponavade zapige :( žalostno!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.