https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Otroške delavnice v Radencih za življenjsko uspešnost

21.11.2013 ob 8:00  

Na OŠ Radenci so pod mentorstvom profesorice Klavdije Fekonja Fašalek izvajali program UŽU BIPS (Usposabljanje za življenjsko uspešnost »Beremo in pišemo skupaj«), ki je bil namenjen učencem 4. razreda devetletne osnovne šole skupaj z njihovimi starši.


Program je obsegal 50 ur in v vseh teh urah srečevanj so obravnavali raznorazne teme. Otroci so se prelevili v vlogo čisto pravih novinarjev in s pomočjo svojih staršev izvedli intervju na temo »Spoznajmo se«. Spet na naslednjem srečanju so učenci izdelali svojo prvo samostojno knjižico »Jaz, superjunak«, ki so jo nato popestrili še s svojimi ilustracijami.

Ob naslednjem snidenju so spet prešli na malo resnejše stvari, saj smo spoznavali uporabo slovenščine na vsakem koraku vsakdanjega življenja, spet naslednjič so si srečanje popestrili s kvizom na temo »Matematika malo drugače«, kjer ni bilo potrebno nobeno računanje, saj so urili pozorno in natančno branje besedilnih nalog v matematiki.

 Lepega sobotnega dopoldneva so organizirali tudi tako imenovano »Računalniško delavnico«, ko so se s pomočjo »Malega radovedneža« malce razvedrili in tekmovali. Učencem pa je bila vsekakor najzanimivejša tema »Uporabi svojo domišljijo«, saj so s pomočjo ročnih lutk zaigrali lutkovno igrico z naslovom »Slonček Pepi«, ki pa nikoli po vsebini ni bila enaka prejšnji, saj so otroci popolnoma improvizirali.

Na samem koncu je seveda sledila zaključna delavnica, kjer so se predstavili svojim staršem, prijateljem in sorodnikom, saj smo s svojim polurnim nastopom prikazali trud in delo skozi vsa pretekla srečanja. Da pa ne bi bil naš nastop preveč suhoparen, so za glasbeno spremljavo prosili profesorja glasbene vzgoje Damjana Kuzmo, s katerim smo tudi veselo zapeli in zaplesali. Otroci so za uspešno zaključeno delavnico dobili potrdilo in knjigo z naslovom »Planet Zemlja« ter slastno pogostitev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija