https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

S slikanico Hanina in moja božična želja pomagajte otrokom z gibalnimi ovirami

22.11.2013 ob 12:00  

Zavod VISTA Murska Sobota v teh dneh začenja novo akcijo »HANINA IN MOJA BOŽIČNA ŽELJA«, katere osnovni namen je spodbujanje nematerialnih vrednot v predprazničnem in prazničnem času.


Cilj akcije je zbiranje sredstev s prodajo slikanice HANINA BOŽIČNA ŽELJA za nabavo igrala za gibalno ovirane otroke (gugalnica). Za nabavo takega igrala potrebujemjo okoli 10.000€. Gibalno ovirani otroci nimajo možnosti za igro in uživanje v mestnih parkih po Sloveniji.

Izhodišče akcije je zgodba Aleksandre Pinterič HANINA BOŽIČNA ŽELJA, ki pripoveduje o deklici Hani. Zgodba Hanina božična želja je napisana po resničnem dogodku. Deklica, ki je na invalidskem vozičku, si je v času, ko je obiskovala vrtec, ob risanju pisma Božičku zaželela,da bi vsaj en dan lahko hodila. Tako je nastala zgodba Hanina božična želja.

Pot začeli z likovnim natečajem, izdajo slikanice in zbiranjem sredstev za nabavo otroškega igrala za gibalno ovirane otroke.

Celoten projekt podpira tudi varuhinja človekovih pravic RS, ga. Vlasta Nussdorfer, ki je podala spremno besedo v slikanici.

Izvedba projekta je časovno opredeljena od novembra 2013 do marca 2015.

 V prvi fazi akcije v letu 2013 se izvede:

  • 2x likovni natečaj za vrtce in OŠ v Sloveniji z  namenov osveščanja o mentarialnih vrednotah,
  • izdaja in izid slikanice s prireditvijo 25. 11. 2013 V TRGOVSKEM CENTRU MAXIMUS v Murski Soboti,
  • gostovanje razstave otroških likovnih del - 3 lokacije,

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.