https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TOP 10

Živa umetnost: tetovaže, pirsingi, vsadki pod kožo

22.11.2013  

Prvi pirsing ali tatu za mlade je pomembna stvar. Občutek uporništva je tisto, po čemer mnogi mladi hrepenijo v adolescenci. Nekateri pa se ob tej priložnosti zavejo, da lahko iz tega storijo nekaj več ter svoja telesa pretirano dekorirajo. Spodaj prikazani ljudje so posvetili svoja življenja temu, da bi izgledali popolnoma drugače od ostalih... na najbolj ekstremen način.

10. Uganka

Če je Paul Lawrence ljubitelj puzel ni znano, toda en sam pogled na njegovo telo bi odvrgel vse dvome. Požiralec mečev, kateremu ni tuje niti vrtanje s svedrom v nosnice, je prekrit z modrimi puzlami. Njegovi tatuji so delo več kot 200 mojstrev tatuja. Hkrati je na njegovem telesu delalo celo 23 ljudi.

Uganka je znan tudi z malih ekranov. Pojavil se je v nanizanki Dosjeji X in Penn & Teller. Med njegove odrske točke spada "poljub smrti", kjer si v usta položi jabolko in ga prereže z motorno žago; prižge cigareto z električnim orodjem; si v oko zarine iglo.

9. Zombi fant

Zadnje čase so zombiji zelo popularni; vsako poletje se na filmska platna podajo trume novih nemrtvih. Ricku Genestu pa se ne ljubi čakati do toplejših dni, da bi si ogledal zombije. Vse kar mora storiti je, da se zazre v ogledalo. Genest je zapravil če 4.000 kanadskih dolarjev za svoje tatuje. Svoje tatuje pa lahko tudi zakrije, kot je vidno na spodnjem posnetku.

Genest prihaja iz Quebeca, prvo tetovažo je dobil pri šestnajstih letih. Ko je odšel od doma in spoznal montrealskega umetnika Franka Lewisa, je dobil svojo zombi vizijo - šest let kasneje pa se je ta vizija uresničila. Na prvi pogled tetovaže zgledajo kot okostnjak, toda podrobnejši pregled pokaže razpadajoče truplo, katerega so načeli insekti.

 

8. Medved velika ušesa

Daryl Belmares ima gromozanska ušesa. V resnici to ni res. Ima velike ušesne mečice. Tako velike so, da si jih lahko ovije okrog glave. Belmares si je zadal nalogo, da bo ugotovil, kako daleč lahko raztegne svojo kožo na spodnjem delu ušesa. Pastorjeva ušesa imajo 14 cm veliko luknjo, kar jih uvršča med najbolj raztegljiva ušesa na svetu.

Belmares je profesionalni umetnik za pirsinge zadnjih trideset let. Na svoje delo gleda kot na spiritualno, nekaj podobnega kot so šamani v drugih kulturah.

7. Havajski mutant

Kala Kaiwi res zgleda kot mutant, a njegov obraz je plod dela človeških rok. Kaiwi ima 75 odstotkov telesa prekritega s tatuji, prerezan jezik, okrog 70 pirsingov, več silikonskih vsadkov na obrazu ter raztegnjene nosnice in ušesa. To je vsakdanje za ljudi na tem seznamu, a Kaiwi je šel še korak dlje. Na vrh lobanje ima namreč privite kovinske konice.

Kaiwi je dobil inspiracijo pri domorodcih v havajski kulturi. Vsekakor se vidi njegova zavzetost: konice so njegovo lastno delo, vse pirsinge pa si je naredil sam.

6. Etienne Dumont

Ko pomislimo na kritike umetnosti, si predstavljamo nekoga z modnimi očali, v obleki in kravati, ki tiho strmi v umetnine in srka penino. Težko bi si zamislili človeka kot je Etienne Dumont. Dumont prihaja iz Genove in je popolnoma prekrit s tatuji, silikonskimi vsadki, kot so rogovi na glavi, veliki obroči v vsakem ušesu in pirsingi iz pleksi stekla v ustnicah in nosu.

Da bi dokazal svoj sloves kot "živa umetnost", je 60-letnik imel svojo fotografsko razstavo leta 2009 v galeriji Krisal v Genovi. Prvi tatu je dobil leta 1974, sam pa pravi, da njegovi tatuji niso nič spiritualni, zdijo se mu enostavno "zabavni".

5. Človek zebra

Horace Ridler je bil profesionalni čudak in nastopač. Nastopal je kot Veliki Omi ali Človek zebra. Izstopal je kot človek tetoviran od glave do pet s črnimi in belimi črtami. Da bi svojo umetnino še bolj poudaril je uporabljal črno šminko in lak za nohte.

Seveda pa ni bil vedno tak. Pred smrtjo leta 1969 je Ridler razložil, da "pod vsem tem sem samo navaden človek". Kot heroju prve svetovne vojne mu je že od nekdaj bilo usojeno, da bo izstopal od množice.

4. Ilustrirana gospa

Julia Gnuse je bila rojena drugačna. Trpi za redko boleznijo imenovano porphyria, kar pomeni, da njega koža hitro dobi opekline na soncu, kar ima za posledice brazgotine. Verjeli ali ne, njen zdravnik ji je predlagal, da naj si ogleda umetnost tatujev, posebej črnilo, ki bi se ujemalo z bravo njenih brazgotin. Gnusova se je seveda strinjala, kar pa se je začelo kot medicinska rešitev, se je hitro sprevrglo v obsedenost.

Pri starosti 55 let ima Gnusova prekitih okrog 95 odstotkov telesa s črnilom, s čimer se je vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov kot najbolj potetovirana ženska na svetu.

3. Človek kuščar

Če bi morali izbrati žival, kateri bi bili podobni, katero bi izbrali? Eric Sprague se je vprašal isto in vedel odgovor. Človek iz Austina, Texas si je dal preklati jezik na dvoje (en izmed prvih, ki si je dal to storiti) in okrog 700 ur preživel pri mojstrih za tatuje.

Prav tako si je dal naostriti zobe v čekane, ustnice si je pobarval na zeleno in raztegnil ušesa. Ko se ne sonči na skalah, je Sprague nastopač v predstavah čudakov, kjer prikazuje svojo sposobnost požiranja ognja in mečev.

2. Srečen diamanten Rich

Srečen diamanten Rich je preživel več kot 1000 ur na tetoviranjih. To je okrog 40 dni. Gregory Paul McLaren je predan človek. Novozelandec je popolnoma prekrit s tatuji - tudi po vekah, koži med prsti na nogah, za ušesi in celo na dlesnih. Prav tako si je dal zamenjati vse prave zobe s srebrnimi.

100-odstotna prekritost s tatuji mu ni dovolj, zato se je odločil črne tatuje prekriti z belimi. Ko ni pri mojstrih tatuja ali zobozdravniki, Rich žonglira z motornimi žagami in požira meče. Od leta 2006 je McLaren tudi uradno najbolj potetovirana oseba na svetu,

1. Človek mačka

Ste ljubitelj mačk ali psov? Dennis Avner je prav gotovo ljubitelj mačk. Ameriški domorodec, znan tudi kot prežeča mačka, je svoje telo ekstremno posvetil tigru. Avner je pridobil mnoge tetovaže, pirsinge in vsadke, s katerimi lahko "nosi" mačje brke, različne vsadke, ki so mu spremenili obliko obraza, kirurško ošpičena ušesa ter izostreni zobje - vse zaradi ljubezni do mačk.

Avner je bil zelo prijazen človek. Medtem, ko drugi modificirani ljudje nastopajo na showih s čudaki, je Avner ostal zvest svoji vsakdanji službi računalniškega programerja. Ena najbolj vizualno markantnih oseb na svetu, veteran ameriške mornarice, je bil najden mrtev pred letom dni.

Vir: listverse.com

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2013 ob 20:03 DRDR gost

      IDIJOTI VSI STE ZA PRED ZID IN TO V KAMENI DOBI ,,,, SAMO VAN FALIJO ŠE DINOZAVRI KA BI VAS NATEGAVALI V RIT ....NAGROŽNA BITJA NEČLOVEŠKA

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2013 ob 0:01 gost gost

      Face, zakon so!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2013 ob 9:58 mangup gost

      saj lahko s svojimi telesi delajo kar hočejo... osebno se mi pa to zdi ogabno

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2013 ob 12:05 gost gost

      točno tak, naj delajo ka ščejo. komi so nagroužni jih naj ne gleda. je pa zanimivo poglednoti ka si napravijo iz telesa. san man tudi par tatujov ali to ka tej delajo si nebi nigdar napravo. so pa zanimivi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.11.2013 ob 0:42 3xBBB gost

      naj se vijdi iz koga je človek grato tej so tudi za tisti kraj pravi lujdi že tak sfalivavle na ton svejti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.