https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policist Davorin Maglica odlikovan za hrabrost in požrtvovalnost

23.11.2013 ob 10:00  

Generalni direktor policije Stanislav Veniger in državni sekretar za notranje zadeve Boštjan Šefic sta v  podelila sedem medalj policije za hrabrost in trinajst medalj policije za požrtvovalnost.


Generalni direktor policije Stanislav Veniger se je vsem zahvalil za izjemen pogum, nesebičnost in več kot le strokovno opravljanje svojega dela ter jim čestital za prejeta priznanja. "Vaša pogumna dejanja so priložnost, da policija širši javnosti pokaže svoj drugi, skriti obraz, za katerega vemo le mi, zaposleni v policiji, in tisti posamezniki in njihovi svojci, ki so jim policisti s svojimi dejanji rešili življenja. Vaša srčna in strokovna dejanja so v čast vašim družinam, nadrejenim in celotni policiji. A vse to, kar sem povedal za dejanja policistk in policistov še toliko bolj velja za navadne občane. Večina bi v podobnih situacijah samo nemo opazovala, nekateri bi poklicali policijo, a vi , ki ste tukaj prisotni, ste se zavedali, da je vaša človeška obveza takrat od vas terjala mnogo več kot klic na 113," je med drugim dejal Veniger.

V nagovoru se je spomnil tudi vseh tistih, "katerih podobna dejanja ni nihče javno izpostavil, ki se morda vsakodnevno dogajajo brez prisotnosti medijev, a zato niso nič manj pogumna. V imenu policije se zahvaljujem tudi njim, saj je, tudi zaradi ravnanja teh ljudi, naša država bolj varna in odnosi prijaznejši."

foto: Dejan Javornik

Eno od častnih mest je pripadalo tudi 39-letnemu policistu PU Murska Sobota Davorinu Maglici. Večino tistih, ki so prejeli medalje, je čast doletela zaradi enega ali dveh dogodkov. Toda policist Maglica, ki trenutno opravlja službo v Sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota, je medaljo policije za požrtvovalnost prejel za kar pet primerov.

Tako je požrtvovalno ujel tatu; iz kadečega se vozila je rešil moškega, ki je bil zaradi predoziranosti s tabletami v življenjski nevarnosti; iz snega je potegnil podhlajenega moškega, ki bi zanesljivo umrl; skupaj s kolegom je rešil mladoletnika, ki je pod vplivom prepovedanih substanc grozil s samopoškodovanjem, in nazadnje še razorožil moškega, ki je na javnem kraju s pištolo ogrožal množico ljudi.

Vir: Policija.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2013 ob 14:40 PREKMURSKI ZET gost

      Čestitke policistu Davorinu!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2013 ob 18:30 SOBOREC gost

      Ka pa je te njegovo delo ? Zajebavati narod ? Tole so normalna , ne pa hrabra dejanja ! ?Asmo sedaj bolj varni , in odnosi bolj prijazni ? Niti pozdraviti se ne znajo !

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.11.2013 ob 19:05 SOBOREC POJMA NEMAŠ gost

      če bi bilo več takšnih policajof po celon svejti kak je g. Davorin, bi se večina lidi počutila bole varno.. pa po tvojon blesavon odgovore sklepan ka če bi ti vido ka nešče v snegi leži bi šau mimo pa si mislo ka je nej njegovo delo ležati v snege..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.11.2013 ob 15:37 soborec gost

      TOU SI MISLIŠ TIJ DIČAK ; KA ŠE NEMAŠ ŽIVLJENSKIH ISKUŠEN : KA SE JE UN V ŠOLI UČIL ? POJMA NEMAŠ !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.11.2013 ob 17:26 soborec rejsan pojma nemaš... gost

      ... samo tou ti poven!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.11.2013 ob 17:51 vinko megla gost

      Mislim da vujva oba saroša nemata pojma od pojma ka ehče živlenske izkušnje bi mela nemata niti pameti če človek za tou dobij plačo te more nekaj delat dej spati med njivami kak edni kanžari počnejo in potem gre te stavi telko da malo vidijo da nekaj je itak delo kmetavzari seljački.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.