https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni odprtih še več novih cest

24.11.2013 ob 7:00  

V občini Gornja Radgona so v zadnjem času odprli kar nekaj odsekov posodobljenih lokalnih in občinskih cest.

                    

Otvoritve nove ceste so se razveselili prebivalci KS Črešnjevci – Zbigovci. Kljub dežju, ki je spremljal odprtje obeh omenjenih odsekov v Črešnjevcih ter na Ptujski cesti, je bilo na domačijah Breznik oz. Kurbus, prijetno in veselo, za prijetno vzdušje pa so poskrbeli domači tamburaši iz KD Peter Dajnko Črešnjevci.

Najprej so svojemu namenu predali 100 metrov dolg odsek asfaltirane ceste v naselju Črešnjevci, ki nekaj družin povezuje z regionalko Gornja Radgona – Spodnji Ivanjci. Več domačinov, predvsem tistih, ki bodo cesto največ koristili, a tudi drugih, se je zbralo pri Breznikovih, kjer so po pozdravnih nagovorih predsednika Sveta KS Črešnjevci − Zbigovci, Janeza Kralja, in radgonskega župana Antona Kampuša, svečano prerezali trak za novo cesto. Dela vredna 15.000 evrov so izvajali delavci podjetja Asfalt iz Ptuja

Še več ljudi se je zbralo na domačiji Elizabete in Jožeta Kurbusa na Ptujski cesti, kjer so svojemu namenu predali nekaj manj kot 600 metrov dolg odsek ceste, vreden okoli 55.000 evrov, ki prav tako več družin povezuje z omenjeno glavno cesto Gornja Radgona – Spodnji Ivanjci. Tudi tukaj je bilo veliko hrane in pijače, ki so jo pripravili hvaležni domačini, igrali so tamburaši, o pomenu tovrstnih naložb za podeželsko prebivalstvo pa sta spregovorila Kralj in Kampuš, ki je dejal, da je to deseti odsek občinskih in lokalnih cest v radgonski občini, ki so jih odprli v letu 2013.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.