https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Transparentnost Komunalinega posojila Muri 05 pod vprašajem

Murska Sobota, 26.11.2013 ob 7:30  

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti poteka preiskava v kazenski zadevi zoper: Draga Šiftarja, Marka Martinuzzija, Karla Žekša in Ernesta Ebenšpangerja zaradi transparentnosti Komunalinega posojila Muri 05. Zaslišane so že bile številne priče, med drugim župan soboške občine Anton Štihec.


Javno podjetje Komunala je po dogovoru med predstavniki svetniških skupin in vodstvom javnega podjetja Komunala, iz svoje tržne dejavnosti posodilo denar, v višini četrt milijona evrov, Muri 05 z namenom, da je murskosoboški klub lahko pridobil licenco za igranje v prvoligaški druščini tudi v novi sezoni. Posojilo je bilo zavarovano z vrednostjo Murinega igralskega kadra, ki bi naj imel takrat tržno vrednost več kot 800 tisoč evrov. Ob prodaji igralcev naj bi bila sredstva prioritetno namenjena povračilu posojila.

Omenjeno posojilo je zaradi treh anonimnih sporočil prišlo pod drobnogled kriminalistom, ki so opravili informativne razgovore na podjetju Komunala, s predstavniki občine in vodji svetniških skupin, katere so sodelovale pri omenjenem poslu. Zoper Draga Šiftarja, Marka Martinuzzija, Karla Žekša in Ernesta Ebenšpangerja tako poteka kazenski postopek, ki je v fazi preiskave.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2013 ob 13:28 Muraš gost

      Kaznovati tiste keri so si jemali denar .ki so uničili našo Muro.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2013 ob 13:37 KAR NEKDO gost

      Zato, ker se tako dela, pa mi plačujemo drage komunalne storitve. VSE V ZAPOR, PA DENAR NAJ VRNEJO.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.11.2013 ob 15:39 pepi gost

      Kaj, Topič še ni v zaporu.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.11.2013 ob 17:21 lolo gost

      tu nede nišče kaznovani ka je vse bilo po zakoni. Dobili so posojilo in bil je zavarovani z murinimi igralci keri so pa šli zastonj v druge klube. BOhar se je pa že prej prodal, Najkrajše de potegnila komunala oziroma mi sobočanci ka zato že imamo malo več na računi.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.11.2013 ob 17:32 Mar gost

      Muraš kjer si bil do zdaj zakaj zadeve že prej niste prijavili. Vsi ste vedeli, da vodstvo in ngometaši dobivajo velike vsote denarja mimo blagajne na roke. Zneske katere bi bi vesel vsak Slovenec ali Prekmurec. Zaslužili so večje , neobdavčene prihodke kot jih zasluži povprečen Slovenec. To se dogaja naprej, dokler klubi in društva ( Mura , Nafta ) spet ne prideta v isti položaj, Ali bo gdo po Zakonu od društvih odgovarjal s svojim premoženjem , ali so vodilni in trenerji v klubih tako dolgo v klubih dokler je denar, za tem pa izginejo in se ponovno vrnejo ko je klub na zeleni veji.Vsi tisti kateri so s srcem in denarjem pomagali omenjenema kluboma pa bodo zaradi tega lahko propadli. Dajmo enkrat razčistiti s tistimi kateri na računa nogometnih društev kradejo in se bogatijo. Komunala denarja ne bo videla nikoli. S tem denarjem bi pa lahko marsikaj poplačali, mogoče tudi višje plače zaposlenim. Pa nekaj o vodstvenih kadrih. Skoraj v vsakem klubu je nekdo ki dela pošteno. Prijavite tiste kateri delajo nepošteno in se bo zadeva razčistila.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.11.2013 ob 20:33 čemeren gost

      Nej samo vi sobočanci, zaradi "vaše" mure tudi mi vsi ka smo v soboškoj občini dobimo višiše položnice!!!!!!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.11.2013 ob 7:27 lauraas gost

      In za kakšno bedno stvar je odšlo toliko denarja, joj joj joj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.