https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Občina Murska Sobota: Delo v občinskem svetu poteka relativno normalno

Murska Sobota, 05.12.2013 ob 7:00  

V seriji intervjujev pomurske župane sprašujemo o aktualnem delovanju pomurskih občin, večjih projektih, ki se jih lotevajo na občinski ravni, težavah v občinah in o delovanju občinske uprave. Ob mnenju župana povprašamo tudi nekaj članov iz občinskega sveta, da izrazijo svoj pogled na delovanje občine v trenutnem mandatu.

V tokratnem intervjuju je bil naš sogovornik župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec.

Kako ocenjujete storjeno v občini v tem mandatu. Ste zadovoljni, ali bi se dalo storiti še kaj več?

MOMS je v tem mandatu postorila mnogo na različnih področjih. Predvsem na področju energetike in revitalizacije zelenih površin in sociali. Sam osebno sem zadovoljen, če upoštevamo gospodarsko, finančno in siceršnjo situacijo v državi in posledično tudi v občini, saj je precej več sredstev kot po navadi bilo namenjeno tudi sociali. Vedno se da storiti še več, vendar vse ni odvisno samo od občine (mnogo je odvisno tudi od države – razpisi, državni transferji…).

Kateri so trenutno večji projekti, ki jih izvajate v občini?

Projekti s poudarkom na energetiki (varčevanju pri porabi energije-rekonstrukcije kotlovnic po šolah-prehod na ekološko sprejemljivejše energente, novi projekti za večje koriščenje geotermalne energije – dve novi geotermalni vrtini, obnova obstoječe vrtine, sanacija geotermalnega toplovoda, izgradnja visitor centra, zamenjava svetil javne razsvetljave, gradnja novega energetsko varčnega vrtca ob Ulici Štefana Kovača….), obnovitve zelenih površin (projekt 3 parki – revitalizacija drevoredov – preko 350 novih dreves –drevoredov je bilo posajeno v zadnjih nekaj letih…). Projekt pomurskega vodovoda se izvaja tudi na območju MOMS. Izvaja se projekt elektrifikacije železniške proge v sklopu katerega bo izgrajeno tudi izvennivojsko križanje Panonske ulice z železniško progo (južno od rimokatoliške cerkve). V kratkem bi se morala začeti gradnja južne obvoznice M. Sobote.

Kako ocenjujete proračun za letošnje leto. Ste kaj "zategnili" pasove, ali je optimistično zastavljen?

Proračun za leto 2013 je optimistično zastavljen, saj drugače ni možnosti, da bi kandidirali na nepovratna evropska sredstva (ker moramo zagotavljati lastna sredstva in ker moramo predvidene projekte imeti zapisane v proračunu za tekoče leto). Tako smo pred nekaj tedni dobili 3 sklepe pristojnih ministrstev, saj smo bili uspešni na 3 razpisih - izvajali bomo 3 projekte (skupne vrednosti cca 1,8 mio, pri čemer bomo dobili nekaj manj kot 1,2 mio nepovratnih evropskih sredstev. Projekt Park & ride, energetsko bomo obnavljali vse vrtce v naši občini in objekte zdravstvenega doma). Vse  tri projekte smo morali imeti predvidene v proračunu za leto 2013, ki smo ga sprejeli januarja 2013 – razpisi države pa so se končali šele sedaj (oktober-november 2013). Projekti se bodo izvajali v letu 2014, ampak če teh projektov ne bi imeli v proračunu za leto 2013 se na razpis sploh ne bi mogli prijaviti – torej je optimistično naravnan proračun mnogokrat potreben.

Kakšna je trenutna zadolženost občine in ali do konca mandata planirate še kaj dodatnih zadolžitev?

Trenutna zadolženost občine (ob sprejetju rebalansa proračuna MOMS za 2013) je 286 EUR/prebivalca, kar pomeni 52,35% maksimalne možne zadolžitve občine (ki znaša 1.155.854 EUR za odplačilo skupnega letnega zneska glavnice in obresti za najete kredite). Torej v letu 2013 bomo odplačali 605.190 EUR za glavnico in obresti za do sedaj najete kredite. V nominalnem znesku to pomeni, da imamo še skupno neodplačanih anuitet najetih kreditov  v višini 5.521.240 EUR (ki pa jih moramo odplačani v naslednjih letih (dva kredita bomo v celoti že poplačali do junija 2018, zneskovno  največji kredit (1,808.000 EUR) in časovno  najdaljši (najet je za dobo odplačevanja 20 let) pa je kredit, ki smo ga najeli julija 2004 (najet v času županovanja mojega predhodnika, tik pred nastopom mojega mandata). Do konca mandata planiramo še kakšno zadolžitev – za potrebe izgradnje širitve daljinskega omrežja v letu 2014.

Katerih projektov (reševanja katere problematike) bi se bilo po vašem mnenju v občini v bližnji prihodnosti (nujno) še potrebno lotiti?

Predvsem projektov, ki pomagajo socialno ogroženim in družinam z manjšimi prihodki, ter projektom, ki bodo omogočili zaposlovanje mladih in dostojno življenje najstarejših – najbolj izkušenih občanov.

Kako poteka delo v občinskem svetu - je sodelovanje korektno, se da normalno delovati, ali je včasih težko?

Delo v občinskem svetu poteka relativno normalno. Relativno zato, ker je kar precejkrat nasprotovanje skupine svetnikov, ne iz vsebinskih razlogov, ampak iz kaprice – skratka povsem drugih razlogov, ki ob sprejemanju odločitev pomembnih za razvoj občine ne bi smele sploh biti prisotne. Saj predlogi župana z občinsko upravo niso dobri zgolj za peščico občanov, ampak za povečanje blagostanja vseh, ki živimo v občini. Zaustavljanje (miniranje) določenih projektov pa pomeni zgolj stagnacijo in ravno obratno od povečanja blagostanja. Ja, včasih je delo v občinskem svetu težko, saj se skupina svetnikov že vnaprej odloči, kako bo glasovala, pa ne glede kakšne vse argumenta za sprejem jim pripravimo na občini. Nekateri svetniki se v tem mandatu bolj ukvarjajo s kadrovanjem  svojih ali samih sebe v različne institucije.

Za mnenje smo povprašali še svetnico Jožico Viher in svetnika mag. Marjana Gujta.

Kako ocenjujete storjeno v občini v tem mandatu. Ste zadovoljni ali bi se dalo storiti še kaj več?

S storjenim v letu 2013 ne moremo biti čisto zadovoljni. Lahko smo pa zadovoljni, da smo dosegli to, kar smo v tej gospodarsko, finančni situaciji v državi in posledično v občini. Dosti več sredstev kot v prejšnjih letih je bilo v tem mandatu namenjeni sociali in transferom javnim zavodom.

Kako ocenjujete proračun za letošnje leto. Ste kaj "zategnili" pasove ali je optimistično zastavljen?

Proračun je tako kot prejšnja leta naravnan investicijsko, saj investicije predstavljajo okrog 36 % proračuna. Realizacija investicij je pa je odvisna od državnih proračunskih sredstev ter sredstev evropske unije. Prav tako bodo na realizacijo proračuna za leto 2013 v veliki meri vplivali tudi drugi prihodki predvsem kapitalski prihodki od prodaje občinskega premoženja in najem kredita za izgradnjo vrtca v ulici Štefana Kovača - enote Gozdiček. Proračun za leto 2013 je zastavljen smelo in visoko, vendar pa je realizacija odvisna predvsem od uspešnosti črpanja državnih in evropskih sredstev. Proračun je optimistično zastavljen, saj drugače ne bi mogli kandidirati na nepovratna evropska sredstva.

Je kakšen projekt/investicija, ki bi bila v občini nujno potrebna, pa ni dobila mesta v letošnjem proračunu?

Po mojem bi bilo potrebno predvsem izvajati takšne projekte, ki bi pomagali socialno ogroženim družinam ter projektom, ki bi nudili zaposlovanje mladih in dostojno življenje našim občanom.

Kako poteka delo v občinskem svetu in z županom - je sodelovanje korektno, se da normalno delovati, ali je včasih težko?

Če bi bili vsi skupaj bolj strpni in razumevajoči, bi se dalo normalno delovati, vendar temu ni tako, zato večkrat pride do nesoglasij samo zaradi političnih interesov, ki ob sprejemanju odločitev pomembnih za razvoj občine ne bi smeli biti prisotni. Nasprotovanje nekaterim projektom, ki jih je predlagal župan za našo občino pomeni stagnacijo oz. nazadovanje. Nekaj svetnikov iz opozicije je proti izvedbi projektov samo zato, ker jih je predlagal župan. Kar seveda ni v redu oz. normalno za dobrobit naših občanov, saj smo v mestnem svetu zaradi njih in ne zaradi samega sebe.

Kako ocenjujete storjeno v občini v tem mandatu. Ste zadovoljni, ali bi se dalo storiti še kaj več?

Občina nemoteno izvaja vse svoje funkcije, vendar s storjenim nisem zadovoljen. Pogrešam koncept upravljanja in razvoja občine vsaj za kakšnih 10 let vnaprej. Vsi projekti se izvajajo stihijsko ali v interesu kakšnega zasebnega investitorja. Lep primer je "evropska kulturna prestolnica", kjer je bil planiran multikulturni center v središču Sobote, na koncu pa smo dobili le muzo zapakirano v enem od rebalansov. Zavedati se moramo, da se moramo razvijati hitreje od drugih, če hočemo ujeti razvitejše občine. Pri tem je najpomembnejše, da ustvarimo privlačno okolje za investicije, ki bodo omogočile zaposlitev čim večjemu številu ljudi, predvsem mladim strokovnjakom. Zastonj imamo odlično urejeno štipendiranje, če se mladi strokovnjaki nimajo kam vrniti. S kakovostnimi investitorji nas prehitevajo manjše občine, kot so Puconci in Odranci. Sobota je iz nekdanjega regijskega središča postala mesto najbolj opustošenega gospodarstva v Prekmurju in to me zelo žalosti.

Kako ocenjujete proračun za letošnje leto. Ste kaj "zategnili" pasove ali je optimistično zastavljen?

Proračun je ponavadi optimistično zastavljen. Vanj se uvrstijo vsi možni projekti, kar ni nič narobe. Vendar je realizacija vedno nižja, predvsem pri investicijah, kajti občinska uprava na čelu z županom ne uspe zagotoviti planiranih prihodkov. Delno so krive gospodarske razmere, vendar verjamem, da bi bilo možno pridobiti več sredstev. Na žalost občinski svetniki na delo občinske uprave in župana nimamo vpliva, zato lahko dogajanje samo opazujemo. Menim, da je edino mogoče zategniti pasove pri stroških delovanja občinske uprave, ki se stalno višajo, saj je zaposlenih po moje preveč.  

Je kakšen projekt/investicija, ki bi bila v občini nujno potrebna, pa ni dobila mesta v letošnjem proračunu?

Če želimo, da bo severna obrtna cona zaživela, jo moramo direktno povezati z avtocesto. Zato je nujna izgradnja nadaljevanja južne obvoznice od Bakše do Čarde. Že z južno obvoznico zamujamo, nadaljevanje gradnje pa še ni na vidiku in to je moja prva prioriteta.

Kako poteka delo v občinskem svetu in z županom - je sodelovanje korektno, se da normalno delovati, ali je včasih težko?

Delo v občinskem svetu je naporno, vendar tekoče. Župan se namreč stalno vmešava v delo mestnega sveta in njegov značaj lepo prikazuje primer "prestavitve mikrofona" njemu nevšečne televizije. Krčevito se trudi kadrovati in nastavljati svoje ljudi tudi tam, kjer je to pristojnost mestnega sveta. Poleg tega ne prenese drugačnega mnenja in zahteva, da je mestni svet glasovalni stroj, ki brez razmisleka potrdi vsak njegov predlog. Hvala bogu je v trenutni sestavi mestnega sveta dovolj izobraženih in strokovnih ljudi z lastno integriteto, ki predloge temeljito pregledamo in kakšnega škodljivega za občanke in občane tudi zavrnemo. Lep primer je garažna hiša, ki bi jo prebivalci plačali dvakrat, pa nepotrebni nakup ceste do bivše vrtnarije, ki bi jo kupili na kredit od zasebnika 25x dražje, kot jo ocenjuje GURS. Ali pa špekulativni odkup zemljišča na kredit za 1 milijon EUR, ki je bilo tik pred volitvami prodano zasebnemu podjetju. Takrat je župan razglašal "zgodovinski dan" za M. Soboto, kajti zagotovljenih bo 750 delovnih mest, po štirih letih pa niso zasadili niti lopate. Ponosen sem na to, da smo take škodljive predloge uspeli zavrniti, saj smo s tem obvarovali občane pred velikim oškodovanjem. Čeprav smo zaradi preprečitve teh dejanj kakšnemu zasebniku stopili na žulj in nas posledično župan in njegova medijska mašinerija prikazujeta v izrazito negativni luči, mi za takšne odločitve ni žal, saj sem prav zaradi upora proti takšnemu načinu dela aktualnega župana sploh kandidiral v mestni svet.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2013 ob 8:19 Istina gost

      Ej moj Štihec, samo leporečenje te je. V Dveh mandatih pa si za občino napravo bore malo. Razen toga ka si posado nekaj drev in spravo svoje pajdaše na dobro plačana delovna mesta, nej si napravo nič. Ti s svojimi partnerji ste se sicer z raznimi nepremičninskimi transakcijami krepko ojačali, občina pa žalostno zaostala tudi za prej dosti slabšimi. Žalostno je to ka po mojem nisi tak nesposoben, samo grozno pokvarjen.

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.12.2013 ob 8:36 gujt gost

      Gujt je povedo realno in resnično dogajanje. Bravo. najhujše netransparentnosti so gda se kupuje ali prodaja zasebnikom.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.12.2013 ob 9:15 joco gost

      tak je največji pokvarjenec je ŠTIHEC . Gotof je na naslednjih volitvaj.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.12.2013 ob 9:50 gost gost gost

      Nič niso naredili za občane in ne za občino. To velja tako za župana, kot za vse ,ki sedijo v tem svetu. Ali ne vidijo, da hodijo mladi ljudje po cesti z diplomami v roki, štipendije pa je dajala občina. Ali ne vidijo starejše ljudi, ki si ne morejo kupiti vsakdanjega kruha, ker so položnice vsak mesec višje za Komunalo, ki je nenasitna in z odobritvijo prav tega mestnega sveta gospodari sebi v prid. Pustijo, da se po ustanovah zaposlujejo od drugod, medtem ko mladi domači strokovnjaki in izobraženci hodijo po mestu brez perspektive. Če nič od tega ne vidijo, potem tudi ni treba, da sedijo v tem svetu. Občani pa ,premislite koga boste v bodoče volili in ne nasedati praznim obljubam. Nekoga, ki ne bo govoril, kaj je potrebo, temveč to je narejeno. Za direktorje in ravnatelje javnih zavodov pa je tako vedno že vse prej dogovorjeno, neglede na to, kako sposobni so in kako delajo. Tudi tega ne vidijo in nočejo videti. Tem bi trebalo stopiti na prste in jih ne vedno znova potrjevati. Torej, naredili niste nič, kar bi izboljšalo življenje ljudi v mestu, ki mu vladate!

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.12.2013 ob 10:15 ms gost

      nikoli smo nej zvedeli ka je z tistim primerom ka je Štihec zriktal državljanstvo Raščanovoj ženi ? nega tudi nikaj slišati od Štiheca ka je obečal glede kurjave na Lendavski položnice so še stalno velke in nikomi nič ovčice pa so tiho . ge so pa mikrofon nastavili zdaj ?

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.12.2013 ob 10:20 šinjek gost

      Štihec se obnaša kak da bi Sobota že bijla njegova .

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. copicar
      05.12.2013 ob 12:28 copicar

      Ste pa rejsan bogi na kopircu.com,vsaki malo čas napišete nekšni članek,samo ka te lejko pljuvali po županu.Narod vas je že zdavnaj spregledno,komu je ta portal namenjeni,se pa mi rejsan smilite kak ste obsedeni z županom.Izgleda ka ste komentarji prešteli samo,ka je Gujt izjavo ka pa je Jožica Viher izjavila pa nej.Zato si še enkrat preštite .Nasprotovanje nekaterim projektom, ki jih je predlagal župan za našo občino pomeni stagnacijo oz. nazadovanje. Nekaj svetnikov iz opozicije je proti izvedbi projektov samo zato, ker jih je predlagal župan. Kar seveda ni v redu oz. normalno za dobrobit naših občanov, saj smo v mestnem svetu zaradi njih in ne zaradi samega sebe. Ka se tiče kadrovanja pa se zna što je koga kama predlago pa zrihto,samo malo poglednite v javne zavode in njihove direktore iz kerih strank so.

      9 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.12.2013 ob 12:46 copi gost

      copicar delat se sprave.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.12.2013 ob 12:51 Del R gost

      Ge da san tau včasi prešto, se mi je zdelo, ka se o nikše vrsti diktatorstvi ide, oz. kak če bi što neka poročo o relativnon stanji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.12.2013 ob 14:38 gost gost

      Se strinjam z copicaron,na tem portalu se samo šinfa župana.Sicer pa bodo volitve pokazale kdo je delal dobro in kdo slabo,verjamite mi da bodo zelo razočarani,saj bo Štihec zmagal že v prvem krogu.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.12.2013 ob 17:12 prekmurka gost

      Mestni svet se je v tem mandatu spremenil v kup zdraharjev in prepirljivcev. Nagajanje eden drugemu, blokade tudi dobrih projektov so vodile v to, da je M.Sobota postala mesto duhov.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.12.2013 ob 23:17 vrtec gost

      Ge pa je komentar Jože Viher ? Aja muca popapala jezik, ker je njena sestra bila edina kandidatka za ravnateljico vrtca, ker se je že vnaprej vedelo, da druga ne bo prišla skozi ....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.12.2013 ob 23:23 bolnica gost

      Ha ha ta Viherčka je preveslala oba bolničarja tako Korošca kot muceka uršiko in pod komando župana prišla na najpomembnejše mesto v bolnici, torej zdravstvu, ki je obremenjeno s sistemsko korupcijo, kot to lako prebiramo v vseh medijih zadnji čas. Zakaj bi pa govorila, če jo vodijo strici ???? Vprašajte strica na MOMS.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.12.2013 ob 0:24 vihar gost

      Naša černelavska Jožica pravi, da je potrebno zaposlovanje mladih ... LOL v vrtcu pa zaposli svojo setro, pardon zaposli jo njen šef - župan. Hopsa, a je ni potrdil mestni svet ? Jo je, ampak je bila edina kandidatka, ker je baje izvajala mobing nad ostalimi potencialnimi kandidatkami. Hm če bi jo mestni svet zavrnil bi to bil napad na lik in delo vodje plave liste, ki pa itak nima nič z njimi .... Samo odgovori so identični...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.12.2013 ob 0:50 sestrica gost

      Fuj grdi pisuni, ki črtite delo in lik našega župana Antona Štihca in njegove prve pribočnice Jožice Viher. Vsi lažete in ste grdi svetniki, ki ovirate blaginjo malih ljudi v Soboti. Tu je sestra Jožice Viher kot ravnateljica vrtca, ki prejema kakšnih 4.0000 Eur in navodila župana kdo bo izvajal dela v vrtcu, pa Joža, ki odloča v bolnici in kdo se bo zaposlil v vrtcu, na delovnem mestu, ki ni potrebno. Jasno plačamo starši skozi veliko oskrbnino za najmlajše. A bi kdo s svojo sestro ravnal drugače ?????

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.12.2013 ob 8:18 Gost gost

      Namesto 750 delovnih mest smo dobili 350 novih dreves. Novih dreves na mestih kjer smo že imeli drevesa oziroma drevorede. Če samo pogledamo nekatere druge prekmurske občine (Puconci, Odranci,…), vidimo, da so župani poskrbeli za gospodarski razvoj občine, ker vedo, da potem drevesa pridejo sama po sebi. Mi pa vidimo Štiheca na vsaki drugi sliki z lopato v roki kako zasipa jamo z posajenim drevesom. Teh obljubljenih 750 delovnih mest je bilo pesek v oči volivcem, da je župan dobil volitve. Zdaj pa je potrebno uslugo vrniti in zemljišče prodati za isti znesek, kot je bilo kupljeno, pa čeprav so cene zemljišč v tem času padle. Župan se boji, da bo Merc prodal zemljišče za večkratno ceno drugemu, trgovskemu podjetju. Verjemite, če bi lastnik Bisola imel kupca bi zemljišče že davno prodal. Čeprav se mi večina opozicije v mestnem svetu ne dopade, pa sem presenečen nad njihovo opozicijsko držo, kateri župan pravi nagajanje. Kakšna bi še le bila zadolžitev občanov, če opozicija ne bi preprečila spornih županovih investicij in nakupov. Ta komentar svetnice Viher je pa res eno skrpucalo. Ji je te odgovore narekoval sam župan?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.12.2013 ob 10:37 gost gost

      gost - Gost,he he se ti vidi ka si iz mestnoga sveta in ka si v veliki koaliciji.Vi v koaliciji se bojte za svoje stolčke v mestnem svetu,ker jih verjetno nete nikdar več segrevali,ker je narod nej glupi kak si vi mislite. Že dugo smo vas spreglednoli kak pa za koga delate v mestnem svetu,seveda pa morete vsaki toliko časa na tem svojem portalu odprti neko temo da lahko blatite vse poprek župana,sebe pa povzdigujtene v nebesa.Tako vam povem,če bi vi bili na oblasti bi sedaj moja-naša Sobota že bankrotirala na vseh stolčkih pa bi bili vi in vaši kolegi,zato JOK BRATE ODPADE,da bi vi lahko prišli na oblast.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      11.01.2014 ob 20:22 tik tak gost

      Ka to gučite! Postavo je spomenik pajdaše and kompani. Njegove besede zgoraj: Delo v občinskem svetu poteka relativno normalno. Relativno zato, ker je kar precejkrat nasprotovanje skupine svetnikov, ne iz vsebinskih razlogov, ampak iz kaprice. Konec citata. To kaprico je pokazo san cejla Slovenija nas obravnava.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      11.01.2014 ob 22:40 sobočanec gost

      kak ste blesavi vsi po vrsti. kregate se što je večji somar ali štihec ali ovi kontra njemi v mestnon sveti. vse je to ista banda, tak na lokalnon kak na državnon nivoji.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      11.01.2014 ob 23:22 kanddat gost

      Ja kdo pa je najbolj sposoben, da bi lahko menjal g.Štiheca. Edini, ki bi iz sobote nekaj naredo, je g.Pavlinjek. Treba dobit res pravega gospodarja, da vred spravi Soboto in ne neke politične igralce.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      12.01.2014 ob 10:17 soboški gost

      čopičar, ti štiheci zdaj že nad usta ven gledaš tak se njemi v rit vličeš. pavlinjek? ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      15.02.2014 ob 14:00 ciganka gost

      Vej zdaj vam dan na znanji ka niti župan pa niti svetniki nepostoplejo pravilno.kregajo se levi z desnimi ,štihec pa z vsemi. pomeni ka pa more proračun spadnoti ka de še ena občinska seja ka se na sejah fejst dobro kasera. zdaj pa že ednok sprejmite ti bogi proračun nej ka škodujete celotni soboti ,krajevnim skupnostami ,mestni četrten pa vsen ki živimo pod mestno občino. ednok prijte k pameti, nej pa ka se obnašate kak v otroškon vrteci. če pa že nemrete najti skupno rešitev dobro bi bilo vse razustiti in začasno biti brez mestnoga sveta pa brez župana pa te se bole nede znalo što ge pa pije pa što plača.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.