https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Lendava: Z medgeneracijskim učenjem do boljše prihodnosti za vse generacije

Lendava, 29.11.2013 ob 7:00  

Včeraj so izvajalci tedna medgeneracijskega učenja v Lendavi podpisali sporazum o sodelovanju, s katerim želijo spodbuditi učinkovito sodelovanje med različnimi generacijami.


Ljudska univerza Lendava je ena izmed 28 ljudskih univerz v Sloveniji, ki so ustanovile centre medgeneracijskega učenja. Kot je ob svečanem podpisu sporazuma povedala direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik, bodo v teh centrih različni akterji iz lokalnega okolja združili moči in ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pripravili različne skrbno načrtovane in vsebinsko pestre dejavnosti, ki bodo generacije povezovale pri izmenjavi znanj in izkušenj v obojestransko korist.

Ob podpisu je bil prisoten tudi ambasador medgeneracijskega učenja in častni občan občine Lendava dr. Danilo Türk, ki je izpostavil problem hitrega staranja prebivalstva v Sloveniji. Opozoril je, da nas kot družbo morajo skrbeti problemi mladih generacij, in obžaloval, da Slovenija pri iskanju rešitev za mlade zelo zaostaja. Zato je po njegovem mnenju treba pogledati, katere institucije potrebujejo spremembe in na novo organizirati sisteme. Želi si, da bi iz projekta medgeneracijskega učenja izšli konkretni predlogi za ustrezne reforme tako na lokalni kot tudi na državni ravni.

O pomenu človeškega kapitala v lokalnem območju in kako je za razvoj pomembno medgeneracijsko sodelovanje je spregovoril tudi župan občine Lendava mag. Anton Balažek. Kot je povedal v vlogi ambasadorja medgeneracijskega učenja, imajo v Lendavi zelo aktivno generacijo upokojencev ter starejših občanov, ki uspešno delujejo na mnogih področjih, v zadnjih letih pa so zaznali tudi močno gibanje mlajših generacij. Ob tem pa po njegovem mnenju potrebujejo še neko bolj organizirano vezno tkivo, ki bo povezovalo različne generacije. Zato je pozdravil projekt medgeneracijskega učenja, ob tem pa je izpostavil potrebo po praktičnem pristopu povezovanja generacij, ki naj bi prineslo hitre in vidne rezultate.

Sporazum o sodelovanju so podpisali naslednji izvajalci medgeneracijskega učenja: Ljudska  univerza Lendava, Dvojezična šola I Lendava, Dvojezična srednja šola Lendava, Medgeneracijska hiša Sofija, Knjižnica Lendava, Društvo upokojencev Lendava, Romski akademski klub, Glasbena šola Lendava, Galerija – muzej Lendava in Pomurska madžarska samoupravna narodnostna skupnost.

Po podpisu sporazumov o sodelovanju je sledilo predavanje dr. Danila Türka o vlogi OZN.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2013 ob 7:29 jan gost

      Pa ste Prekmurci res tako plitki, ne veste, ta človek vam je naredil gorje in vsi ostali politiki do sedanje vlade, kako si upa na javna mesta, poglejte njegova dejanja, ter njegove najbližnje, ni sovražni govor, pa ga hodite poslušat, vam je kaj obljubil, dvojezični bograč je prišel pojest in oškodoval vas je!

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.11.2013 ob 9:29 ko te šiša gost

      pa ka te propali turk lazi po lendavi! Njegov čas je mino. San bog je dal ka svinjarije nemre več delati ka smo ga skinole.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.11.2013 ob 11:18 * gost

      prokleti slinavec hodi v Lendavo žret za naše pejneze..sram ga naj bo.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.11.2013 ob 11:43 bb gost

      Kaj se delate neumni ali ne veste kdo ga je pripeljal v Lendavo oz. kdo je autor vsega tega......BA kartica

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.11.2013 ob 11:46 jana gost

      ZUPAN

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.11.2013 ob 12:19 Del R gost

      Spet sama "kvazi mehanike", vidna že na podlagi prejšnjih izkušenj.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.11.2013 ob 12:41 prekmurka gost

      Nič me ne čudi, da smo Prekmurci tako gospodarsko in kulturno zaostali- vidno je iz zgornjih komentarjev. G. Turk je bivši predsednik države-vse demokratične države spoštujejo svoje inštitucije, samo mi pluvamo po njih.Sramota.

      4 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.11.2013 ob 12:47 nazajvstarečese gost

      Ali v Lendavi ne morejo gostiti nič pametnejšega kot tega drugorazrednega rdečkarskega dvoličneza i n hujskača.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.11.2013 ob 13:11 Del R gost

      Ja sami "meceni", ki so potem, ko niso bilo povišani v svojih organizacijah na najvišje položaje, rajši preusmerili v druge bolj "odgovorne" vloge

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.11.2013 ob 14:05 mica gost

      prekmurka, tij si zaostala 100 lejt, ti še živijš v nekšij starij časaj, leninina, pa titoja nega več..dobro jutro..

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.11.2013 ob 15:20 gost gost

      mica če je tu gdo zaostali si to edino ti. lenina pa titoja nega, je pa janša v keroga trbej vrvati. nej tak mica???

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.11.2013 ob 16:01 MIMI gost

      Tole medgeneracijsko (tekmovanje ) je najbolj na udaru v prekmurji ! Zakaj ? Zato ker mi v vse privolimo , če nam paše , ali če nam je prav , ali ne ! Mij samo prikimavamo , drugi nam pa pamet solijo ! Potem se dobro nažerejo in spet so dobrodošli.Tukaj pridejo eni na površje , kjer jim drugje nikakor ne uspeva. Skratka tukaj je poligon za (učenje ) .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.11.2013 ob 16:35 gost gost

      Hebo vas janša, ve se vam pa že enim mejša od njega, nemrete spati, dokeč de živ..je tak?.Bo treba pomirjevala vzet, mogoče te ga potem pozabili..fanatiki rdeči..

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      29.11.2013 ob 17:17 el presidente gost

      Kaj je Lendavčani??? Letno dni mineva kar je Türk izgubil volitve in še vedno ne morete preboleti, da ni več predsednik. Kaj, če bi ga kar v Lendavi obdržali. In naj se javi 365 družin, da ga bo vsak dan druga hiša krmila. Mogoče kar sam župan. Ampak ne z denarjem ljudstva, ampak s svojim lastnik, ii ga je zaslužil. No, potem bosta oba lačna. Ne bom dalje o osebkih, ki predlagajo nekoga takega za častnega občana in si ga izvolijo. Naj si ga domov peljejo. Na račun davkoplačevalcev se je lahko repenčiti

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      29.11.2013 ob 18:58 pretsednik gost

      Sram jih je lahko. Da se po vsem tem s....u upa priti v Lendavo. Nezakonito ga je podpiral Ekopark, ubogi direktor pa je moral vračati denar. Vsi ostali okrog pa so ubogi kimavci. Predvsem mislim na tri uboge gracije, ki si v bližini župana niti dihati ne upajo. Iz teh podpisov sporazumov pa bo verjetno zelo velik hasek.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      29.11.2013 ob 19:20 gost gost gost

      Sram vas je lahko prekmurce za te primitivne komentarje, s svetlimi izjemami, ki še realno razmišljajo. Vi s svojo tupasto prekmurski pametjo, ne vidite dalje od plota. Sramota, kako pišete o bivšem predsedniku, tega ne delajo nikjer. Samo ostanite v tej svoji zabiti zaplankanosti in naj vas še enkrat okupirajo madžari. Ti bi znali narediti red in zapreti take, ki pišejo tako primitivne komentarje, pa še kaj.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      29.11.2013 ob 20:26 pretsednik gost

      gost gost. Tudi on je navaden človek in če se pogovarjamo resno, je prejel donacijo podjetja, ki je v 100 % občinski lasti, torej v lasti ljudi. Če je kaj pravice v naši državi, bi moral nekdo kazensko odgovarjati. Ker pravice ni, vsi lepo vladajo in pripovedujejo ljudem pravljice. Torej tisti s polnimi žepi, tistim s praznimi. Sem čisti Prekmurec, pošten in delaven in mislim s svojo glavo. Prav zato si ne bom dovolil, da bi po njej s...i. Veš dragi gost gost, med besedami (s katerimi te filajo) in dejanji (ki jih ni), je zelo velika razlika. In ne seri z nekimi Madžari. S tem je konec, svoj bes raje usmeri drugam. K svojim. Več haska bo.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      29.11.2013 ob 20:45 vidim gost

      Farsa. Trošenja našega denarja.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      30.11.2013 ob 21:12 muki gost

      Joj kaj se sekirate on je naša on vse bo zrihtala ker lepo govorila je dobra človek je igen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.