https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

V Moravskih Toplicah vztrajajo: »Pošte naj ostanejo«

Moravske Toplice, 29.11.2013 ob 9:51  

Svetniki in svetnica občine Moravske Toplice so včeraj zasedali 26. redno sejo, na kateri je bilo največ govora o ukinjanju pošt v Pomurju in njih preoblikovanje v premične ali pogodbene pošte. Na naslednjo sejo so povabili direktorja Pošte Slovenije in odgovorno osebo za reorganizacijo poštnih poslovalnic.

Najprej je bil na sporedu rebalans proračuna za leto 2013. Prihodki so v predlogu rebalansa proračuna za leto 2013 planirani v skupni višini 7.871.804,20 €, kar je 89,01 % planiranih v sprejetem proračunu. V letu 2012 so bili prihodki proračuna z rebalansom planirani v višini 7.866.395,00 €. Odhodki so v predlogu rebalansa proračuna za leto 2013 planirani v skupni višini 8.833.096,45 €, kar je za 15,7 % manj od planiranih v sprejetem proračunu. Svetniki so predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Občine Moravske Toplice za leto 2013 sprejelo s 13-imi glasovi za so sprejeli predlog.

Po predlogu svetnika Štefana Kodile so na dnevni red uvrstili točko o informiranju glede preoblikovanje delovanja nekaterih pošt v Pomurju. Po dolgi debati o nesprejemljivih namerah Pošte Slovenije je svetnik Štefan Jančarič podal predlog, da bi na naslednjo sejo povabili direktorja Pošte Slovenije in pristojno osebo za reorganizacijo poštnih poslovalnic. Štefan Kodila pa je podal še en predlog za oblikovanje začasnega svetovalnega telesa, ki bo pripravilo izhodišča za ohranitev pošt. Oba predloga so soglasno sprejeli.

V naslednji točki so obravnavali predlog sklepa o cenah zakupnin za kmetijska zemljišča. Franc Deutsch je bil ogorčen nad tem, da občina za 8 arov veliko parcelo zaračunava 50 evrov najemnine, medtem, ko je pričakovan prihodek na tako veliki njivi okrog 80 evrov. Točko so prestavili na naslednjo sejo, saj bo treba popraviti predlog sklepa. Tako bo lahko občina zaračunavala najemnino 10 evrov za zemljišča na "kmetijsko ogroženih območjih". Razliko za letošnje že plačane najemnine naj bi vrnili oz. pisali dobropis v prihodnjem letu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija