https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V okviru festivala IZUM podelili priznanja in plakete

Murska Sobota, 30.11.2013 ob 7:00  

V okviru festivala IZUM je v četrtek, v Maximusu v Murski Soboti, potekala slavnostna akademija Zveze za tehnično kulturo Slovenije, kjer so podelili plakete in priznanja mladim, šolam in mentorjem ter nekaterim zaslužnim na področju raziskovalne in ustvarjalne dejavnosti.


Na slavnostni akademiji je vse zbrane nagovoril glavni tajnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije Jožef Školč, ki je pohvalil vse mlade ustvarjalce, mentorje, podpornike in povedal, da je temelj današnje družbe inovativnost in znanje mladih. Pograjal je Občino Murska Sobota, »saj je edina občina v Sloveniji, ki Center zaradi nekih zasebnih kapric zaradi katerih trpijo ljudje, ki z ZOTK-om nimajo nič, ne podpira«. Postregel je z nekaterimi statističnimi podatki, in sicer letos je v logiki v Sloveniji tekmovalo preko 30 tisoč otrok na osnovnih šolah, srednjih šolah in nekaj študentov; na področju kemije je sodelovalo 7 do 8 tisoč tekmovalcev iz Slovenije.

Tudi predsednik ZOTKS dr. Mitja Slavinec je poudaril, da je rdeča nit festivala IZUM-a: inovativnost, ustvarjalnost in znanost mladih. Vsem, ki so pripomogli, da je festival tudi letos uspešno uspel, se je zahvalil. Čestital je vsem mladim in sporočil, da je namen Zveze za tehnično kulturo Slovenije, da »mladim talentom dajemo krila, da lahko letijo in talente tudi pomagamo najti«.

V nadaljevanju so mladim podelili priznanja iz državnega tekmovanja iz logike. Priznanja so podelili tudi EKO šolam in raziskovalnim taborom, kjer je prvo mesto EKO šole osvojila Osnovna šola IV Murska Sobota, prvo mesto raziskovalnega tabora je osvojila Osnovna šola III Murska Sobota. Kot najboljše raziskovalne šole, razdeljene v tri kategorije po številu učencev, so slavile: OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, OŠ Šalovci, OŠ Cankova, OŠ Sveti Jurij, OŠ Odranci, OŠ Bakovci, OŠ Turnišče, OŠ III Murska Sobota, OŠ I Murska Sobota, Dvojezična OŠ I Lendava, OŠ Puconci, Gimnazija Murska Sobota, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Ekonomska šola Murska Sobota, Biotehniška šola Rakičan, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota.

Ob koncu prireditve sta predsednik ZOTKS Mitja Slavinec ter vodja Regionalnega centra Murska Sobota Darja Kozar Balek podelila še plakete v zahvalo za dolgoletno požrtvovalno delo na področju ustvarjalne in raziskovalne dejavnosti. Plakete so prejeli: Anita Fartek, Bojan Jandrašič, Elvir Denić, Natalija Pavošević Žoldoš, mag. Jasna Vuradin Popović.

FOTO: Kristijan Škrlec

več fotografij v spodnji galeriji....

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.11.2013 ob 10:03 izumitelj gost

      Jožef Škoč ???l

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.11.2013 ob 17:23 mi smo bankrotirali gost

      Konvencija (propadle in bankrotirane) LDS stranke? Na čigav račun tokrat?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.11.2013 ob 23:27 Jupi gost

      Tudi jaz se sprašujem, kaj je ta človek iskal na tej prireditvi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.12.2013 ob 7:30 frupi gost

      Kaj dela Školč v MS? Glej sliko 34. LOL

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.12.2013 ob 20:36 gost gost

      Ja čist slučajno je glavni tajnik organizacije, kera je to stvar organizirala :) Če pa je govor izkoristo za propagando pa je seveda druga zgodba ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.