https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

POM NOGOMET: Črenšovci jesenski prvak, Peter Zver na vrhu liste strelcev

2.12.2013  

Jesenski del sezone 2013/2014 v 1. Medobčinski nogometni ligi Lendava je za nami, pred vami pa je nekaj statističnih podatkov, ki jih je pripravila MNZ Lendava kot organizator tekmovanja.


Jesenski prvaki so Črenšovci, na drugem mestu pa Virs Bistrica. Nato sledijo Turnišče, Hotiza in Dobrovnik; lestvico pa zaključujejo Panonija Gaberje, Parmanens Kobilje in Polana.

Doma najuspešnejši Črenšovci, v gosteh Virs Bistrica   

Na domačem terenu so največ točk osvojili prvouvrščeni Črenšovci, 18, drugi najboljši domačini pa so s 14 točkami Turnišči, sledi Hotiza, ki je doma osvojila 13 točk. Najmanj točk pa sta doma osvojila zadnja Polana (3) in  predzadnji Permanens Kobilje (7).

Največ točk na gostovanjih pa je osvojila Virs Bistrica, kar 15, drugi najuspešnejši so s 13 točkami Črenšovci, sledijo pa Turnišči z 10. V gosteh sta najmanj točk vknjižila Polana in Dobrovnik (5).

Največ zadetkov so dosegli Črenšovci, 40, sledijo pa Virs Bistrica s 35 in nato presenetljivo Parmanens Kobilje s 28 zadetki. Najmanj zadetkov je dosegel Dobrovnik, le 19.

Najmanj zadetkov, le 19, so prejeli Turnišči, enega več pa Črenšovci, Virs Bistrica, Hotiza in Dobrovnik. Daleč največ zadetkov je prejelo Permanens Kobilje, kar 49, nato sledi Polana (32).

Največ ljudi spremlja Dobrovnik

Največji povprečni obisk beleži Dobrovnik, saj se na njihovih tekmah povprečno zbere 180 gledalcev. Nato sledi Hotiza s povprečjem 170 gledalci na tekmo in Polana v povprečju z gledalcem manj. Več kot 150 gledalcev obiskuje le še Črenšovce. Najslabše gledani klub pa je Parmanens Kobilje s povprečno 120 gledalci na tekmo.

Virs Bistrica najbolj disciplinirana, Panonija Gaberje najmanj

Trenutna Fair play lestvica razkriva, da so najbolj disciplinirani nogometaši Virs Bistrice, malo manj pa nogometaši Hotize in Črenšovcev. Povsem na dnu je Panonija Gaberje.

Največkrat so sodniki rumeni karton pokazali Permanens Kobilje (42), sedem manj pa Polani, sledita pa Panonija Gaberje (33) in Turnišče (30). Najmanj rumenih kartonov pa je prejela Virs Bistrica, le 22.   

Rekorderja pri rdečih kartonih sta Panonija Gaberje in Permanens Kobilje, ki sta jih prejela vsak po tri. Nobeden od igralcev Črenšovcev in Polane pa do sedaj še ni pordečel.

Na vrhu liste strelcev bo prezimil Peter Zver

Trenutno je na vrhu liste strelcev igralec Virs Bistrice Peter Zver, ki je bil uspešen kar 16 krat, od tega je štiri gole dosegel iz enajstmetrovke. Najbližji zasledovalec Mihael Kolarič iz Črenšovcev je dosegel tri zadetke manj. Več kot deset zadetkov je dosegel le še Manuel Horvat (Permanens Kobilje), ki je mrežo zatresel 11 krat.

Skupaj je bilo doseženih 201 zadetek, od tega 14 iz enajstmetrovk ter trije avtogoli, med strelce pa se je do sedaj vpisalo 65 nogometašev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.