https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Predsednik Borut Pahor o odstopu senata protikorupcijske komisije

Murska Sobota, 03.12.2013 ob 10:00  

Pred nekaj dnevi je celoten senat protikorupcijske komisije, ki ga sestavljajo predsednik komisije Goran Klemenčič, namestnik predsednika komisije Rok Praprotnik in namestnica predsednika Liljana Selinšek, podal predsedniku republike Borutu Pahorju pisne odstopne izjave.


Odstopili so predvsem iz protesta, saj spremembe, ki so jih predlagali že pred letom dni niso obrodile nobenih sadov. Sami so trčili pred nepremostljiv zid, saj zaradi zakonodajnih omejitev in omejenega proračuna niso mogli doseči nujnih sprememb. O aktualnih dogajanjih smo povprašali predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki se je mudil na obisku v Murski Soboti.

Borut Pahor: »Naredil bom vse, da bo komisija lahko nemoteno opravljala svoje naloge.«

Predsednik je povedal, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo nova komisija čim prej imenovana in bo lahko nemoteno opravljala svoje naloge. »V tem smislu bi vam rad povedal dvoje, imam dve nalogi: eno, ki mi jo nalaga zakon in tisto, ki sem si jo naložil sam, in sicer moje obveznosti, da pred 1. marcem, ko bo komisija dokončno odstopila, imenujem člane novega senata in s tem omogočim, da bo protikorupcijska komisija lahko nemoteno delovala prej in tudi po tem. Druga naloga je ta, da na sestanku s parlamentarnimi strankami poiščemo rešitve, da bi bil boj proti korupciji uspešnejši«.

Že ta teden sprožen postopek za imenovanje nove komisije.

Povedal je, da bo naslednji teden sprožil postopek za imenovanje komisije. »Dal bom javni poziv, da se v roku 30 dni prijavijo vse osebe, ki se čutijo kompetentne, da kandidirajo za članstvo v senatu protikorupcijske komisije in pozval bom 5 kvalificiranih predlagateljev, to je Državni zbor, Vlada RS, kvalificirane nevladne organizacije, uradniški svet in sodni svet, da imenujejo po enega delegata v t.i. izbirno komisijo, ki bo izdelala med prijavljenimi kandidati in kandidatkami seznam iz katerega sem dolžan imenovati nov senat komisije«.

Predsednik je opozoril, da komisija deluje naprej vse do imenovanja nove komisije oziroma do 1. marca, ko bo imenovan nov senat protikorupcijske komisije. Sam je mnenja, da je velik korak naprej ravno sestanek predsednikov parlamentarnih strank, ki ga vidi kot priložnost, da nekaj storimo skupaj, »nastopil je čas, ko se vprašamo, kako lahko skupaj vendarle kaj naredimo«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2013 ob 10:27 Borut p gost

      Prav nobene škode za takšno komisijo, KPK je delovala izključno po političnih motivih. usmerjenih proti desnici

      6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.12.2013 ob 11:44 323232 gost

      Ali je Janković desen ali si pa ti politični analfabet

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.12.2013 ob 12:46 gost gost

      Ja je, Jankovič je desen, tak kak kompletna trenutna slovenska politika. Levice je slovenija nikoli nej mejla. Vsi tej kateri se označujejo za levico so večji desničari od desničarov. Leve stranke bi po definiciji mogle meti socialni čut in bi mogle delovati v dobro ljudstva nej pa za svoj žep. Tak ka ma Borut P po svoje prav, KPK je delovala izključno proti desnici, torej proti vsem našim skorumpiranim politikom. Pahor pa naj samo drži gofle ka on je tudi že več kot 20 let v tej naši lopovski politiki in je imel priložnost večkrat ukrepati in to popraviti pa je nej.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.12.2013 ob 15:43 prekmurka gost

      Predsednik Pahor ni povedal nič novega, saj je znano kako poteka postopek imenovanja,o tem bi lahko govoril kakšen operativec z njegovega kabineta. Od predsednika bi pričakovala nekaj vsebine. In sicer kaj pomeni odstop ter predvsem kritiko vseh politikov, ki sistematično s svojimi izjavami rušijo kredibilnost nadzornih inštitucij( KPK ter drugih). Predsednik bi moral javno in večkrat na glas povedati, da moramo državljali spoštovati mnenja nadzornih organov, najbolj pa predvsem politiki. Prav tako bi moral pozvati vlado in parlament, da prouči pristojnosti KPK ter ugotovi, kje so zavore za učinkovitejše delovanje.NEDOPUSTNO je mnenje nekaterih političnih strank, da KPK ne potrebujemo.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.12.2013 ob 0:36 niko gost

      KPK je ena od institucij ki je razgalila politično gnojnico ki se razliva po Sloveniji zato je osovražena US bo rešilo Janšo

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.12.2013 ob 9:36 2013 gost

      KPK je isti tajkun,kot vsi ostali.Največ korupcije je med odvetniki sledijo sodniki,politiki,menedžerji,s.p,itd....ta banda nam je ukradla državo.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.12.2013 ob 10:26 gost gost

      @2013, ka ti je alkohola sfalilo? sereš po tistih keri so dve leti opozarjali na tou ka si zdaj ti napijso.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.12.2013 ob 11:14 gost gost

      @2013, maš praf! naj klemenčiča raziščejo..njegovo premoženje.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.12.2013 ob 15:03 niko gost

      že tri leta ga preiskujejo, lažejo in mu pripisujejo ženine zadeve a žal brez uspeha in brez dokazov najlepše je ponarediti dokument in ga plasirati kot resnico ta borba in taktika traja od orožja naprej

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.12.2013 ob 17:59 VANČ gost

      2013 popolnomase strinjam s teboj . Vsi tile banditi , so v istem kotlu in vsi so povezani z korupcijo ! Vsem bi morali vse odvzeti ! Njih pa na goli otok ,ki je nekoč bil simbol pravičnosti .

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.12.2013 ob 21:22 gost gost

      in te ka? pa bi prišli novi in bi dale kradnoli. zakonodajo trbej spremeniti pa te bo mir. samo ka, če si lopovi neščejo v posodo pluvati ka so jin tej zakoni pisani na kožo. prokleti lopovi lopovski kak bi jih vse po vrsti seko tan v parlamenti te pa še tiste keri tou politično gnojšnico podpejrajo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.12.2013 ob 10:55 2013 gost

      Jaz bi uvedel takšni zakon za naše tajkune in korupcijo,kot ga imajo v SEVERNI KOREJI.Sem 100% da bi zavladala pravica in resnica.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.12.2013 ob 12:40 lauraas gost

      Vedno bo tako, ker vsakega premami toliko denarja v rokah.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.12.2013 ob 12:51 gost gost

      @laurass, to tvoj janša najbole zna. on je pravi profesionalec v ton.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      05.12.2013 ob 14:53 Pomurec gost

      KPK - Komunistična partija Karantanije Klemenčič pozabo prijaviti ženino podjetje na seznam prepovedanih, ker zanj ni vedo. Največji vic leta 2013. Jankovič pa ni prijavo 1 miljona ka tudi ni vedo, torej nista oba nič kriva !, po tej sprijeni logiki Tole KPK je treba razpustiti, kakor celotno sodstvo in vrh policije in vse na novo reorganizirat in zaposlovati. Zamenjat 3 generacije ljudi, na vrh dat mlade ljudi da ne hodijo po cestah, vse ki so imeli kakršne koli povezave z prejšnjo državo-ražimom pa takoj odmaknit od vseh odgovornih funkcij. Manj škode do delali v pokoju kot pa sedaj ko vladajo ovcam SLO. Počistit treba od zdravstva, javnih uprav,parlamenta,sodstav,policije vse navzdol. To je edina rešitev, drugače je slo obsojena na BANKROT , če že ni vse prepozno.. To bi morali narediti leta 90

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.