https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Beltincih ustanovili Občinska odbora Združenja VSO Beltinci in VSO Ljutomer

Beltinci, 09.12.2013 ob 7:00  

V Beltincih je potekala ustanovitev Občinskega odbora Združenja VSO Beltinci in VSO Ljutomer, katero je kot delovni predsednik vodil Aleš Hojs.

Zbrane je najprej nagovoril župan dr. Matej Gomboši, ki je bil vesel, da so se zbrali tisti, ki imajo skupne vrednota: "Vesel sem, da se v teh krajih ustanavljajo odbori, ki predstavljajo podporo in vrednote, ki so tudi naše vrednote, kako in zakaj ter v kakšnih razmerah je nastala naša država. Želim si, da bomo še naprej ambasadorji tega in da bomo imeli toliko poguma, da se postavimo in povemo, za kaj se zavzemamo."

"Združenje za vrednost slovenske osamosvojitve se je ustanovilo 23. 12. 2010. Ivan Oman, Janez Janša, Igor Bavčar, ki so v času osamosvajanja nosili glavo na pladnju in bili pobudniki ustanovitve tega združenja", je o začetkih združenja povedal predsednik Hojs.

"Gre za to, da obudimo in ljudi ponovno vzpodbudimo k premisleku, kaj so bile vrednote pri slovenski osamosvojitvi. Preveč se v našo osamosvojitev gleda samo z vidika uspešne osamosvojitve, uspešnega vojaškega upora proti Jugoslovanski armadi, uspešnega priznanja Slovenije kot mednarodno priznane države, kot vzpostavitev demokratičnega sistema. Vse premalo pa se spominjamo stvari, ki smo jih v tistih časih vsi zelo močno čutili in verjeli, da se bodo v novi državi udejanjile", je nadaljeval Hojs.

"Govorim o tistih stvareh, ki po oceni marsikoga, danes v tej državi niso implementirane. Govorimo o pravni državi za vse in ne za izbrance, da želimo imeti pravično in pošteno sodstvo, da želimo imeti gospodarstvo, kjer bo vsakdo imel priložnost in možnost, da je imeti samo javno šolstvo brez konkurence tudi vprašljivo, glede na monopole, ki so izrazito vidni v zdravstvu, katerega v zadnjem času pretresajo afere", je o idejah odbora povedal Aleš Hojs.

Zato se poskušajo tudi s tistimi, ki verjamejo v te vrednote povezati in pridobiti nove, mlade ljudi, ne samo borce, ki so leta 1991 poprijeli za orožje. Ob tem je dejal, da ne gre za veteransko organizacijo v klasičnem smislu, "gre za civilno združenje, v katerem bi mlade generacije videle možnost in prepoznavnost, da je domoljubje, da je narodna zavest in poznavanje simbola slovenske države, da imamo svojo državo, velika vrednota".

Za Občinski odbor Beltinci, Črenšovci, Turnišče je predsednik postal Leon Antolin, ki je ob izvolitvi povedal: "Vodili bomo tiste smernice, katere ste zarisali vi in naši starši na plebiscitu leta 1990. Da bo šla pot slovenske države naprej, da bo slovenska država živela pod plapolanjem slovenske zastave, ne pa pod plapolanjem rdeče, zvezdaste zastave, ki je takrat napadala. Poskušali se bomo vključiti v šole, kjer bi bila predavanja o slovenski osamosvojitvi. Da bodo otroci vedeli, kaj je bilo takrat, ne pa da se govori samo o NOB in partizanih, saj bodo otroci nesli te stvari v naslednje rodove." Člani predsedstva so postali Anton Radman, Andreja Merkonja, Matej Horvat in Mitja Mertük.

Za predsednika Občinskega odbora združenja Ljutomer so izvolili Andreja Laha. Lah je politično aktiven od leta 1996 v Slovenski demokratski stranki, zaposlen na Slovenskih železnicah. "Od časa osamosvojitve se v naši demokraciji ni spremenilo nič glede sodstva. Več let sem bil predsednika sveta staršev in tudi v šolah vidim, da otrokom ne povedo resnice oz. nič. Zato sem se odločil, da lahko sedim doma in kritiziram, ali pa se aktivno vključim" je o svojih idejah povedal novopečeni predsednik odbora. Za člane predsedstva so bili izvoljeni Stanislav Rajh, Alojz Kovačič, Igor Borko, Petra Mlinarič Jager, Daniel Smodiš in Jože Makoter.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2013 ob 9:52 gost-gost gost

      Tota dvo ( Janša in Bavčar, za Omana ne ven), sta v osamosvojitveni vojni mela glave dobro skrite glave v bunkerih pod Cankarovin domom, na pladnji smo jih nosili mi in jima omogočili, ka lehko od takrat preserovleta pa krodneta!

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      09.12.2013 ob 11:22 župan gost

      Županu Gombošiju bi toplo priporočal ogled včerajšnjega intervjuja na TV SLO1, ki ga je imela Lidija Hren z županom občine Odranci, Ivanom Markojo. V čem je njegov uspeh Markoje? V enem stavku: župan mora biti godpodarstvenik in NE POLITIK.

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      09.12.2013 ob 11:41 KUMA gost

      Župan mora biti župan , kot nam je obljubljal . A od vsega tega nič ! On se kaže tam , kjer je najmanj potreben . Na 90 obletnici Tamburaštva , je na sredini proslave , zapustil dvorano . Nedopustno dejanje , ki ga on zelo prakticira .Otroci imajo tudi drugega stariša.DR::... slabi pomen besede za nas iz Beltinec !

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      09.12.2013 ob 12:23 Gost2 gost

      Vsak, ki je bil tam je dobil neko funkcijo!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      09.12.2013 ob 13:25 Živela slobodna Slovenija gost

      Obema odboroma želim uspešno delovanje, širjenje resnice o naši osamosvojitvi, Tisti, ki so osamosvojitev izdali, so, danes, na najvišjih funkcijah.

      7 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      09.12.2013 ob 13:31 odgovor gost

      Mariji pomagaj: Janša je spoštovan slovenski in evropski politik, brez katerega bi ti danes prodajal burek v Prištini, mi pa bi živeli v Srboslaviji ! Predsednik slovenskega kantona bi bil najbrž Milan Kučan, gospodarski minister pa zagotovo kakšen Zidar ali Pavček. Zato lepo spokaj in utihni. Prepričana sem, da je v Sloveniji dovolj zdravega duha, da bodo ljudje zavrgli hujskače tvojega tipa.

      13 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      09.12.2013 ob 13:38 odgovor gost

      Bee.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.