https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ultratriatlonec Matej Markovič in Si.mobil prejela nagradi za prostovoljstvo

Murska Sobota, 07.12.2013 ob 9:00  

Včeraj so ob mednarodnem dnevu prostovoljstva na 9. Slovenskem kongresu prostovoljstva, ki poteka v soboškem hotelu Diana, podelili nazive Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi in Naj prostovoljstvu prijazno podjetje.

Naziv Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi je prejel pripadnik Slovenske vojske Matej Markovič iz Ljubljane, Naj prostovoljstvu prijazno podjetje za leto 2012 pa je postalo podjetje Si.mobil.

Komisija je podelitev priznanja Mateju Markoviču, pripadniku Slovenske vojske, utemeljila z besedami, da je po vseh kriterijih dosegel najbolj prepričljive rezultate. Sicer pa je Markovičm na humanitarnem področju je izjemno dejaven že dobra štiri leta. Njegovi rezultati dela so trajnostno naravnani. Aktiven je na številnih področjih: ustanovil je humanitarno društvo »Vztrajaj – Never give up«, s katerim nudi pomoč socialno ogroženim in drugim ljudem v stiski. Društvo ima danes že preko 4000 podpornikov in letno operira s 70 tonami pokrovčkov za potrebe hendikepiranih otrok.

Markovič sodeluje pri številnih akcijah humanitarne organizacije Anina zvezdica, Rdečega križa, Karitasa, poleg tega je organizator tradicionalnega humanitarnega teka »10 krogov za 10 nasmehov«, s pomočjo katerega vsako leto zberejo do 20.000 EUR za ogrožene družine v Sloveniji, in številnih drugih dobrodelnih akcij. 

V letu 2012 se je prostovoljskih korporativnih akcij, ki jih je organiziralo podjetje Si.mobil, udeležilo 45 % vseh zaposlenih, ki so skupaj opravili 1486 prostovoljskih ur. Zaposleni v podjetju Simobil so se v preteklem letu odzvali na naravne katastrofe in pomagali mnogim ljudem v stiski. Komisija je kot prednost posebej izpostavila dejstvo, da podjetje spodbuja prostovoljstvo tudi izven delovnega okolja (v nevladnih prostovoljskih organizacijah) in jih usmerja na Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij (www.prostovoljstvo.org). Prostovoljstvo sistematično vključuje v vse segmente strategije podjetja in prostovoljstvo jasno loči od dobrodelnosti

Na izbor je prispelo veliko dobrih kandidatur, zato si je komisija za Naj prostovoljca zaposlenega v javni upravi dovolila, da poleg glavnega naziva podeli tudi posebna priznanja, in sicer: Ivanu Krambergerju za poglobljeno prostovoljsko delo na številnih humanitarnih področjih, Tilnu Genovu za strokovno prostovoljsko delo na področju naravoslovja in Martini Kališnik za hiter odziv na potrebe skupnosti in izjemno promocijo prostovoljstva med sodelavci.

Na Slovenski filantropiji pravijo: »S priznanji želimo prispevati k večji promociji prostovoljstva med zaposlenimi v javni upravi ter slovenskih podjetjih. Izbirali smo med kandidati, zaposlenimi v javni upravi, ki sodelujejo pri prostovoljskih projektih in se aktivno odzivajo na potrebe skupnosti ter podjetji, ki uspešno gradijo zgodbo korporativnega prostovoljstva.«

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.