https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

80.000 podpisnikov vztraja pri peticiji proti nepremičninskemu davku

07.12.2013 ob 13:00  

Iniciativni odbor Peticije proti davku na nepremičnine bo v imenu 80.000 podpisnikov predstavil argumente proti nepremičninskemu davku predsedniku republike Borutu Pahorju. Zbiranje podpisov za Peticijo proti davku na nepremičnine se nadaljuje do vložitve zahteve za ustavno presojo.

Davek bo marsikje temeljil na netočnih in nepravilnih evidencah nepremičnin pri GURS in ne omogoča pritožb

Iniciativni odbor peticije Proti davku na nepremičnine nadaljuje z aktivnostmi za preprečitev minuli petek sprejetega Zakona o davku na nepremičnine. Pobudnika in prvopodpisnika peticije Proti davku na nepremičnine, predsednik SLS Franc Bogovič ter podpredsednik OZS in predsednik UO OZS Branko Meh, sporočata, da Iniciativni odbor pripravlja zahtevo za ustavno presojo Zakona o davku na nepremičnine, in sicer na osnovi preliminarnega ustavno-pravnega mnenja, ki ga je iniciativni odbor peticije že prejel in ki potrjuje upravičenost dvoma v ustavnost tega zakona. Zakon o davku na nepremičnine je po oceni podpisnikov peticije nepravičen in ustavno-pravno sporen v več pogledih, predvsem ker bo davek temeljil na marsikje netočnih in nepravilnih evidencah nepremičnin pri GURS in ker ne omogoča pritožbe.

80.000 prvopodpisnikov Peticije proti davku na nepremičnine

Prvopodpisniki Peticije proti davku na nepremičnine so pred dnevi naslovili prošnjo za sprejem pri predsedniku Republike Borutu Pahorju, da bi mu v imenu zdaj že okoli 80.000 podpisnikov peticije predstavili razloge za nasprotovanje temu zakonu. Bogovič in Meh pozdravljata pozitivni odgovor predsednika Republike Boruta Pahorja, ki je sporočil, da je pripravljen slišati glas 80.000 slovenskih državljank in državljanov - podpisnikov pod Peticijo proti davku na nepremičnine, kar je največje število ljudi, podpisanih pod kakršnokoli peticijo v samostojni Sloveniji, in ki jih je vladna koalicija nemo preslišala, tudi z izigravanjem Poslovnika DZ RS pri sprejemanju tega zakona. Prvopodpisniki peticije se bodo srečali s predsednikom države Borutom Pahorjem v torek, 10. decembra 2013, ob 11. uri.

Ogroženi bodo vsi obrtniki in podjetniki, ki kljub težkim časom ohranjajo svojo dejavnost

Bogovič in Meh poudarjata, da je Zakon o davku na nepremičnine treba ustaviti, preden stopi v veljavo. Ker to do sedaj ni uspelo Državnemu svetu RS z odložilnim vetom, in je bila Vlada RS gluha za vsa opozorila pobudnikov peticije, vladajoča koalicija v DZ RS pa nema pri obrazložitvah glasov ob ponovnem glasovanju o zakonu, je čas, da zakon z ustavnega vidika preuči Ustavno sodišče RS. Njegovi učinki bodo namreč udarili po ljudeh, ki so celo življenje vlagali v svoje domove. Ogroženi bodo tudi vsi obrtniki in podjetniki, ki s svojimi prihranki in z lastnimi rokami kljub težkim časom ohranjajo svojo dejavnost. mikro- in mala podjetja. Davek bo udaril tudi po ljudeh, ki obdelujejo zemljo in prispevajo k samooskrbi prezadolžene Slovenije. Po občinah, ki varujejo interese ljudi in okolij lokalnih skupnosti.

Prvopodpisniki nadaljujejo s pripravo vloge za ustavno presojo

Zato prvopodpisniki peticije Proti davku na nepremičnine – predsednik SLS Franc Bogovič, podpredsednik OZS in predsednik UO OZS Branko Meh, predsednik iniciativnega obora peticije in župan Občine Litija Franci Rokavec, predsednik Sindikata kmetov Slovenije Roman Žveglič, predsednik Slovenske kmečke zveze pri SLS dr. Stane Klemenčič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk, predsednik Združenja občin Slovenije Robert Smrdelj, predsednik Civilne družbe za pravično Slovenijo dr. Mitja Štular, predsednik Zveze sindikatov upokojencev Slovenije Slavk Kmetič, predsednik Liberalne gospodarske stranke Alojz Kovšca, predsednik Zveze lastnikov gozdov Slovenije Andrej Berdajs, predsednik Civilne iniciative za družino in pravice otrok Aleš Primc ter predsednik Društva nezaposlenih in socialno ogroženih Slovenije Ivan Cencelj – nadaljujejo s pripravo vloge za ustavno presojo.

Svoj podpis lahko oddate tudi na spletni strani

Prvopodpisniki peticije Proti davku na nepremičnine še vedno opozarjajo, da bo davek prizadel vse državljanke in državljane RS, zato vabijo enako misleče ljudi, da svoj podpis za peticijo oddajo na spletni strani www.nepremicninski-davek.org in se tako pridružijo že več kot 80.000 ljudem, ki so svoje nestrinjanje že izrazili. Še je čas!

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2013 ob 13:03 alf gost

      Ta SLS.....tau so samo bedaki...oni bi samo dobivali nika pa nebi prispevali....

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2013 ob 8:34 Jojo gost

      @alf Takši kak si tij, obdavčiti do amena. Kda več ne boš imel ničesar, boš še vedno zadovoljna ovca.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2013 ob 20:02 davek gost

      Tota SLS se briga samo za velke kmete, za male in srednje pa ji je itak vseeno. Bogovič skrbi samo za svojo r.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.