https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi pri ekipi Pomurec.com smo postali Božički za en dan

Murska Sobota, 10.12.2013 ob 7:30  

Pred kratkim smo pisali, da se je Pomurec.com v sodelovanju s Hišo sadeži družbe Murska Sobota, ob prihajajočih božičnih praznikih, pridružil projektu Postani Božiček za en dan. Projekt je namenjen socialno šibkejšim otrokom, ki jih zaradi slabih socialnih razmer v božičnem času ne bo počakalo darilce. Ekipa Pomurec.com je za nekatere izmed njih pripravila sladka majhna presenečenja. Akcija bo potekala še do 13. decembra, zato vas pozivamo - bodite dobrodelni tudi vi, narišite velik nasmeh na majhen otroški obraz ter se nam pridružite pri Božičku za en dan!


Pobudnica in organizatorka projekta je prostovoljka Savina Goličnik, ki je idejo za projekt dobila med brskanjem po spletu. Tako je to idejo prinesla v Slovenijo in projekt je zaživel tudi pri nas. Lani so tako obdarili 225 socialno šibkejših otrok iz Slovenije in BIH. Letos je projekt dobil visoke razsežnosti, saj je svoje Božičke našlo že okrog 3000 otrok.

Božičkova pot se začne z registracijo

Božičkova oziroma vaša pot se začne tako, da se najprej registrirate na spletni strani www.bozicekzaendan.si, nato pa začnete ustvarjati. Doma poiščete škatlo za čevlje in jo poljubno okrasite. Nanjo lahko kaj narišete, nalepite, jo oblepite s papirjem, skratka, pustite pot domišljiji. Nato pa jo napolnite s tistim, kar potrebuje vsak malček. To je igrača, šolska potrebščina, nekaj za osebno higieno, nekaj za cartanje, kos oblačila in sladkarijo. Pri tem Savina poudarja, »registracija je potrebna zaradi logistične izvedbe akcije, saj prostovoljci osebno dostavijo izbranemu otroku s seznama darilce na dom. Ta akcija je posebna ravno zaradi tega, ker ne zbiramo stvari, ampak škatle. Od Božičkov "zahtevamo", da se svojemu nadobudnežu povsem posvetijo:)«. Dodaja še, da se seznam otrok na Božičkovi spletni strani dnevno spreminja in dopolnjuje.

Hiša sadežev družbe Murska Sobota že polna pisanih Božičkovih daril

V Hiši sadežev družbe se že kitijo številna darilca za mlade nadobudneže. Darila lahko prinesete na ta naslov še ta teden, vsak dan v tednu, od ponedeljka do petka med 8.00 in 19.00 uro. Akcija bo potekala do 13. decembra. Vse informacije najdete na spletnem naslovu www.bozicekzaendan.si. Na škatlico ne pozabite pripisati, ali je darilce namenjeno deklici ali fantu in primerno starost. Pri vsem tem vam pri Pomurec.com želimo, da vas vodi plemenito srce in Savinina misel: »Majhna škatla za velik nasmeh«.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.